avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura e-bay
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura e-bay

buna ziua!
am achizitionat un produs din state prin intermediul e-bay-ului in valoare de 443 $. Singura factura pe care o am este cea emisa de site-ul ebay.com, in care nu este mentionat furnizorul. Aceasta factura este valabila ptr inregistrarea in contabilitate? (nu are tva)
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:34, 14 Martie 2010
SUA nu are TVA.
Cred ca e valabila factura. Poate ca e-bay achita c/val bunului catre proprietar si refactureaza mai departe clientului .
Aveti insa un import pentru care trebuie intocmita DVI si achitat tva in vama romaneasca.
ART. 139

Baza de impozitare pentru import

(1) Baza de impozitare pentru importul de bunuri este valoarea în vamă a bunurilor, stabilită conform legislaţiei vamale în vigoare, la care se adaugă orice taxe, impozite, comisioane şi alte taxe datorate în afara României, precum şi cele datorate ca urmare a importului bunurilor în România, cu excepţia taxei pe valoarea adăugată care urmează a fi percepută.

(2) Baza de impozitare cuprinde cheltuielile accesorii, precum comisioanele şi cheltuielile de ambalare, transport şi asigurare, care intervin până la primul loc de destinaţie a bunurilor în România, în măsura în care aceste cheltuieli nu au fost cuprinse în baza de impozitare stabilită conform alin. (1). Primul loc de destinaţie a bunurilor îl reprezintă destinaţia indicată în documentul de transport sau în orice alt document însoţitor al bunurilor, când acestea intră în România, sau, în absenţa unor astfel de documente, primul loc de descărcare a bunurilor în România.
Va multumesc pentru raspunsul prompt!
Totusi, interesandu-ma in continuare pe seama acestui subiect, am gasit pe un alt forum o alta explicatie. Persoana respectiva spunea ca daca nu ar fi fost lucrurile in ordine nu as si putut lua coletul. Si ca ar mai fi totusi o posibilitate si anume ca marfa sa fi avut o valoare foarte mica si atunci sa fi fost declarata prin alte mijloace decit utilizarea declaratiei vamale, cum ar fi de ex declararea verbala.
Este posibil asa ceva?
sint citeva categorii de produse exonerate de taxe vamale la import ; dvs ce anume ati importat ?
o piesa de motocicleta
nu v-am intrebat pina acum : in calitate de persoana fizica ati luat acea piesa?
Si sigur pe factura e-bay nu e trecut furnizor, ceva ? m-am mai gandit la cum ar putea lucra e-bay , si cred totusi ca procedura emiterii unei facturi in numele lor ar fi destul de complicata , desi nu stiu legislatia lor
Piesa de motocicleta nu face parte din lista de bunuri exonerate

Alte discuții în legătură

Achizitii pe e-bay blu_angel blu_angel buna ziua! Sunt convinsa ca multe persoane fac achizitii de pe site-ul e-bay. De aceea va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Administratorul ... (vezi toată discuția)
Calcul tva in vama andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. In calculul tva de achitat in vama pentru produse sosite din statele unite se ia in considerare ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)