avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura e-bay
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura e-bay

buna ziua!
am achizitionat un produs din state prin intermediul e-bay-ului in valoare de 443 $. Singura factura pe care o am este cea emisa de site-ul ebay.com, in care nu este mentionat furnizorul. Aceasta factura este valabila ptr inregistrarea in contabilitate? (nu are tva)
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:34, 14 Martie 2010
Ideea este ca eu am luat deja coletul si nu mi s-a cerut nici o taxa. Ma gandesc ca daca ar fi tb sa platesc ceva, as fi platit la ridicarea coletului. Pe mine ma intereseaza mai mult aspectul legat de TVA. Factura eliberata de pay- pal (ebay) nu are emitent. Scrie doar datele cumparatorului (adica eu -microintreprindere), numele produsului, codul sau de pe ebay, cantitatea, pretul produsui si al transportului. Asta inseamna ca tb sa calculez eu TVA? Tb sa stiu cum completez declaratia 300.
ati precizat de la bun inceput ca e vorba de contabilitate ; evident ca nu ati cumparat pe "persoana fizica " - :">

Dupa parerea mea trebuiau achitate drepturi de import ; exista niste facilitati aplicabile persoanelor fizice la importul mf. prin comenzi internet sau colete - dar nu sint aplicabile in acest caz.
In decontul 300 ar trebui incadrat la import - rd 21 , dar neavind DVI - nu stiu ce sa va spun .
In SUA fiecare stat are propria ei taxa...la noi cota unica este 5, 9 si 19 % , in functie de specific.
Daca va uitati cu atentie , veti vedea ca pe BF scrie taxa respectiva (ceea ce la ei reprezinta TVAul).Acum sunt anumite state care nu au taxe si daca pe bon nu este mentionat acea taxa , Nu deduceti TVA , intra in sfera scutirilor , motiv pentru care lipseste si DVIul.
@daniela:
"Unele state aleg să nu perceapă impozit pe venit, preferând să aducă la buget bani din impozitul pe vânzări (sales tax). În SUA nu există TVA. Totuşi, veniturile bugetelor statelor sunt adesea insuficiente şi autorităţile federale alocă statelor sume pentru anumite destinaţii."
sursa: wikipedia
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii pe e-bay blu_angel blu_angel buna ziua! Sunt convinsa ca multe persoane fac achizitii de pe site-ul e-bay. De aceea va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Administratorul ... (vezi toată discuția)
Calcul tva in vama andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. In calculul tva de achitat in vama pentru produse sosite din statele unite se ia in considerare ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)