avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vazare-cumparare bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vazare-cumparare bunuri

Salutare tuturor! Problema pe care o aduc in discutie e stringenta si, pe scurt, suna cam asa. Un dealer auto(nu dam nume deocamdata), in momentul in care clientul vine la el sa cumpere un autoturism, impune acestuia un comision de 0,5% din pretul cu toate taxele, fara sa specifice in contract ce reprezinta acel procent. Ulterior, fiind intrebat ce reprezinta acel procent, vine cu o explicatie halucinanta: acei 0,5% reprezinta comision de risc(schimb) valutar, ptr. ca ei primesc de la client LEI-RON dupa care cumpara valuta. E legal ce fac ei? Eu cred ca nu, dar vreau un raspuns avizat. Si inca ceva. De ce nu se poate plati direct in valuta? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 09:24, 5 Februarie 2007
Nu stiu exact cum e cu dealer-ii auto, dar acest procent pe care vi-l cere ar trebui sa apara in contractul de vanzare cumparare pe care o sa-l incheiati iar in contract trebuie explicat ce reprezinta acea suma. Ati putea cere informatii si la firma - mama daca e vorba sa achizitionati un autoturism nou.

In ceea ce priveste moneda in care vreti sa platiti, deocamdata:P..... moneda nationala e leul, asa incat toate platile se fac in lei. Numai daca vanzatorul doreste sa vanda in valuta, puteti pplati in valuta.
Problema care se pune este daca, din punct de vedere legal, au dreptul sa impuna un asemenea comision.
Cat timp nu exista vreo lege care sa-i interzica acest lucru - iar eu nu stiu sa existe - poate pune asemenea conditie. Cel interesat o poate accepta sau nu. E voina partilor.

De aceea ti-am zis sa te interesezi la firma-mama....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exemple de clauze abuzive in contractele de credit in franci elvetieni Cristina Paisa Cristina Paisa BANCA NR. 1 \\"Tragerile se vor efectua in valuta creditului. Utilizarea sumelor trase se va face in moneda in care imprumutatul este obligat sa efectueze ... (vezi toată discuția)
Actualizare cu rata inflaþiei vmd21 vmd21 Printr-o sentinţă civilă am câştigat restituirea sumelor achitate ca şi comision actualizate cu rata inflaţiei. Banca printr-o adresă îmi comunică ... (vezi toată discuția)