avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... cum pot deveni avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

cum pot deveni avocat?

pentru a deveni avocat trebuie sa fac facultatea de drept? sau este de ajuns doar un master in acest domeniu?
Cel mai recent răspuns: ContSters104229 , utilizator 22:53, 10 Aprilie 2010
Conform Legii 51/1995 modificata (legea avocaturii), art.11 lit. b), poate fi membru ai baroului numai cel care "este licentiat al unei facultati de drept sau doctor in drept"
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
ContSters36411, utilizator
atunci pot doar sa imi dau doctoratul in drept, nu? facultate am, master am, doar doctorat imi mai trebuie.
Daca chiar credeti ca puteti...dati-l!=D> De fapt, daca ma gandesc in ce fel au ajuns unii academicieni...:rofl: Succes!!!!=D>
Aaaa..si mi-a scapat esentialul: mai greu decat doctoratul este examenul de admitere in barou...daca nu sunteti fina, nasa, fiul, fiica....foarte cunoscatoare de drept a.....oricui!=D>
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
ContSters36411, utilizator
Da, exact! Aveti o intuitie remarcabila! Doctoratul este ultima frontiera spre avocatura! La urma urmei toti alegem calea cea mai usoara si este evident ca este mult mai greu sa termini o facultate de drept decat sa "te faci" doctor in drept:D :))

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara facultatea de drept mai poti deveni avocat? hopeless1 hopeless1 eu una zic ca nu dar poate nu am eu dreptate. am auzit fara sa vreau acest lucru. deci...domnilor avocat intrebarea mea este: daca nu ai facultatea de drept ... (vezi toată discuția)
Avocat american (juris doctor) dragosbutucea dragosbutucea Doamnelor/Domnilor: Sunt candidat la titlul de Juris Doctor la Univ, Loyola, Chicago, Illinois, USA. Urmeaza sa dau examenul de admitere in barou si sa ... (vezi toată discuția)
Stagiatura 2theadvocate 2theadvocate Buna ziua! Ce costuri implica pt un avocat definitiv preluarea unui avocat stagiar, pe parcursul celor 2 ani de stagiatura? Multumesc pt eventualul raspuns. (vezi toată discuția)