La dezbaterea succesiunii, fratele meu a renuntat la cota parte din imobilul constructie si a optat pentru sulta. Problema este ca vrea si sulta, dar vrea si sa locuiasca mai departe in casa, desi instanta nu i-a acordat acest drept, iar eu nu vreau sa-l mai vad din cauza comportamentului pe care il are. I-am propus sa mergem la notar si sa facem un act prin care il las sa mai stea 1 an si 6 luni dar sa renunte la sulta si nu a vrut. Nu-i corect sa stea in casa si sa vrea si sulta. Pot sa-l evacuez? Multumesc.
Da, dar va trebuie o hotarare de evacuare in acest sens.
Si, mai inainte, trebuie sa-i platiti sulta; altfel va poate opune un drept de retentie - adica nu pleaca pana nu ii platiti banii.
Dreptul de retenţie, care conferă deţinătorului unui bun al altuia posibilitatea de a refuza restituirea lui, până când creditorul lucrului îşi execută obligaţia de a plăti sumele cheltuite cu lucrul, nu este subînţeles, ci trebuie constatat de instanţă, la cererea părţii interesate.
Din cate imi amintesc eu o hotarare de partaj poate fi pusa in executare fara a fi nevoie sa fie dublata de o hotarare de evacuare.
Alte discuții în legătură
Dreptul de retentie
PGG
sa facut partajul in 2008,rara stirea mea,am aflat acum cateva luni,am deschis un proces care este pe rol cu drept de retenti,pana la solutionarea procesului ... (vezi toată discuția)
Partaj- sulta
ionut c
Cum poate fi impiedicata sotia ce a obtinut imobilul in urma partajului,sa instraineze bunurile inainte de a achita sulta?Hotararea devine definitiva dupa 15 ... (vezi toată discuția)
Actiune in evacuare?
gabiano
Am o nelamurire in ceea ce priveste dreptul proprietarului de a se adresa instantei prin promovarea actiunii in evacuare asupra unei persoane fara titlu!
A ... (vezi toată discuția)