avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general probleme serioase in invatamant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

probleme serioase in invatamant

sunt secretar sef intr-o institutie. pentru ocuparea acestui post sunt necesare doar studii medii. intrebarile mele sunt
1. de ce facem noi statele de plata..daca exista contabil in scoala?
2. de ce eliberam noi adeverinte de venit ?
Sunt trimisa in judecata pentru abuz in functie pentru ca la intocmirea unei adeverinte catre judecatorie din graba si mult stress( cine este secretar stie foarte bine despre ce vorbesc) am scris in loc de venitul net restul de plata.
Procurorul a spus ca nu am voie sa semnez aceste adeverinte conform legii contabilitatii. In fisa mea a postului ( alta lacuna a sistemului) e scris la modul general ca eliberam adeverinte catre angajati. Daca nu avem studii de contabilitate si nici nu se cer de ce trebuie sa intocmim noi statele de plata ( eu fac si CAS< CSS si restul, Fise ficale)? Suntem responsabili cu tot ce tine de incadrarea personalului ( tot ce tine pana la venitul brut) . Ce avem voie si ce nu avem?? Sunt disperata intreg sistemul este defectuos ii lasa pe secretari sa traga toate ponoasele, ei fac treaba contabilului , a dirigintelui, a directorului.
Cel mai recent răspuns: uta72 , utilizator 11:03, 3 Aprilie 2010
Buna seara ! Aveti perfecta dreptate ! Mai ales in acesta "nebuloasa" in care se afla invatamantul azi .... Situatia in care va aflati este intr-adevar una ingrata si nu inteleg de ce nu intocmeste contabilul statele de plata ... discutati cu directorul despre oportunitatea modificarii fisei de post .... Un Paste fericit !





Va multumesc pentru raspuns..modificarea fisei postului este imposibila..as revolutiona intregul sistem.. dar vedeti dvs.ca situatia este complicata . Cum pot dovedi legal ca am dreptul sa semnez adeverinte de venit( sunt acuzata de abuz) pentru ca nimeni nu-si pune pielea in saramura. Aceasta anomalie a sistemului afecteaza oameni nevinovati. Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii secretar de scoala uta72 uta72 Sunt secretar la o unitate scolara , am intocmit o adresa catre Judecatorie pentru majorare pensie alimentara in care se solicitau veniturile nete pe ultimile ... (vezi toată discuția)
Atributii functionar public dorica1979 dorica1979 Intr-o institutie publica(Unitate Administrativ Teritoriala) este urmatoarea situatie: Un director general economic si-a pus secretara o salariata care are ... (vezi toată discuția)
Adeverintele de venit net uta72 uta72 sunt responsabil cu intocmirea statelor de plata ( ocup functia de secretar scoala) , as dori sa stiu cine trebuie sa intocmeasca adeverintele de venit ( ex. ... (vezi toată discuția)