avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... decizie contestata.
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

decizie contestata.

- o decizie pronuntata de I.C.C.J. ca raspuns la un recurs in interesul legii facut de procurorul general al Romaniei, poate fi contestata la C.E.D.O. de un grup de cetateni romani interesati? -multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:01, 2 Aprilie 2010
Parerea mea este ca nu ar putea fi contestata decizia respectiva cu succes.
Cu recursurile in anulare era vorba de o alta problema.

Insa cetatenii interesati au dreptul de a se plange la CEDO indirenta daca ar pierde sau nu...

avocat Claudiu Lascoschi
Daca s-au incalcat prevederi ale Conventiei se poate face plangere si chiar ar fi sanse de reusita.
Va recomand sa va adesati unui avocat specializat in astfel de actiuni.
Eu cred ca ar pierde...
Statele au si ele anumite drepturi si recursul in interesul legii este chiar o chestie buna pentru Romania.
In rest, in alte situatii, statul roman este o victima la CEDO...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresare catre cedo. Imparatul Imparatul Se face la CEDO dupa ce am epuizat in tara toate caile ordinare de ataca? Chiar daca se afla in revizuire, facuta oricum in afara termenului, dar care este ... (vezi toată discuția)
Sesizare i.c.c.j. cu privire la o plangere catre cedo impotriva romaniei. nimar nimar Buna ziua, M-am adresat cu plangere CEDO impotriva ROMANIEI. Ca sa respect NOTA de completare a cererii catre CEDO si anume a pct.7 din aceasta am ... (vezi toată discuția)
Dupa recurs urmeaza cedo??? ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.Sunt parte vatamata intr-un dosar in care am fost agresat de un grup de persoane iar din acest grup am ajuns in instanta doar cu unul pentru ca ... (vezi toată discuția)