avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la munca al unei persoane cu gradul doi de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la munca al unei persoane cu gradul doi de handicap

din nastere am un handicap de gradul doi.acum 10 ani mi-am infiintat o firma mica-ca persoana fizica autorizata.as dori sa stiu daca imi mai pot continua activitatea la firma,iar daca nu de ce si care sunt legile in cazul continuari sau nu a activitatii firmei.in cazul in care nu imi pot continua activitatea profesionala ce pot sa fac.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ambitioasa , utilizator 18:15, 7 Aprilie 2010
@ambitioasa a scris:
scuze,as dori sa fac citeva completari la subiectul anterior -am gradul de handicap accentuat(fostul grad 2 de handicap) si nu gradul 2 de invaliditate(gradul de invaliditate se refera la capacitatea de munca).sunt o persoana cu handicap fizic care lucrez si nu sunt si nu am fost niciodata pensionata de invaliditate.as dori sa lucrez si in continuare.multumesc.

:offtopic: Interventie moderator in sectiunea PFA
Pentru a completa un mesaj deja publicat aveti facilitatea (butonul) “Editeaza” – dreapta-jos in fereastra unde scrieti mesajul.
Dubland subiectele incalcati regulamentul forumului: mesajele dublate sunt sterse.
Am adaugat aici completarea ulterioara.
Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2010
trope_doi, utilizator
Conform Legii 448/2006 persoanele cu handicap,indiferent de tipul de handicap au dreptul la munca,atit in domeniul privat ,cit si de stat.Exista urmatoarele tipuri de handicap:grav,accentuat,mediu si usor.Persoanele cu handicap nu primesc pensie de handicap,ele primesc prestatii sociale.In situatia in care o persoana incadrata in munca nu mai poate sa munceasca,isi pierde capacitatea de munca si se pensioneaza pe caz de boala.Persoana respectiva se prezinta la comisia de evaluare a capacitatii de munca ,care ii stabileste gradul de invaliditate.Acesta este de trei feluri:gradul I,II si III .Persoanele care si-au pierdut capacitatea de munca primesc pensie de invaliditate(pentru care au cotizat la asigurarile sociale cit timp au fost angajati).Persoanele pensionate de invaliditate cu gradul III au dreptul la munca,dar cu jumatate de norma si pot cumula pensia cu salariul(in conditiile Ordonantei 230/2008,care interzice cumulul pensiei cu salariul din sistemul administratiei publice de stat,centrale si locale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionat medical grad 2 - pot infiinta pfa? adrianaionescu1957 adrianaionescu1957 Sunt pensionat medical, gradul 2 accentuat, cu diagnosticul Parkinson .Pot infiinta un PFA cu activitate <spalatorie auto> ?Voi primi pensia si indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre pensia de invaliditate si cea de handicap? bobuonisei bobuonisei Stimati domni, Am o mare nelamurire. Va rog sa-mi explicati care este diferenta intre pensie de invaliditate si cea de handicap.Din cite stiu nu exista ... (vezi toată discuția)
Pensionar problema juridica tibanto tibanto Am pensie de invaliditate, sunt pensionar gradul II cu handicap accentuat, pensia de este definitiva ca si certificatul de handicap. Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)