avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasarea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasarea

Buna ziua,

Am rugamintea la dumneavostra de a-mi furniza cateva informatii in ceea ce priveste detasarea salariatilor de la o societate la alta.

Ma intereseaza in mod concret:

- ce acte trebuie intocmite si depuse la Inspectoratul teritorial de munca;

- Ce trebuie sa contina decizia de detasare;

- Cum se raporteaza acesti salariati in Revisal atat pentru societatea care detaseaza cat si pentru societate la care sunt detasati;

- Cum se mentioneaza perioada detasata pe cartea de munca a salariatului detasat;

- In afara de drepturile salariale, angajatorii mai au obligatia sa plateasca si altceva salariatilor detasati?

Va multumesc.

Cu stima,

Daniela Rosu

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:25, 2 Aprilie 2010
Se depun adresele de solicitare/acceptare a detasarii in 2 exemplare. Termenul este de 5 zile de la data perfectarii lor.

Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Angajatorul la care s-a efectuat detaşarea are obligaţia de a acorda salariatului detaşat toate drepturile cuvenite acestuia, indiferent dacă aceste drepturi sunt prevăzute în contractul individual sau colectiv de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasarea unui salariat marianicoo marianicoo cum se procedeaza la detasare,care sunt pasii de urmat, nu am facut nici o decizie de detasare pina in prezent,si nu stiu va rog,multumesc (vezi toată discuția)
Detasare marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg in cazul unei detasari ? Salariatul are dreptul la o compensatie de 50 %din salariul de baza daca ... (vezi toată discuția)
Detasare nicoleta_blu nicoleta_blu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o problema: Societatea X detaseaza 10 salariati catre societatea Y. Ma intereseaza care dintre societati are obligatia sa ... (vezi toată discuția)