avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasarea unui salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasarea unui salariat

cum se procedeaza la detasare,care sunt pasii de urmat,
nu am facut nici o decizie de detasare pina in prezent,si nu stiu
va rog,multumesc
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 10:41, 25 Iunie 2010
Detasarea reprezinta un act unilateral de vointa al angajatorului prin care se modifica contractul individual de munca in sensul ca locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
In conditiile in care se schimba felul muncii pe care angajatul o va presta in beneficiul angajatorului la care este detasat, va fi necesar consimtamantul scris al angajatului in acest sens.

Detasarea va putea fi dispusa pe o durata de cel mult un an, prelungirea acestui termen necesitand acordul scris al angajatului si angajatorului unde a fost detasat, acord ce trebuie dat din 6 in 6 luni.

Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice

Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil, iar drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
Aveti obligaţia de a lua toate măsurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detaşarea să îşi îndeplinească integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat si dacă angajatorul la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaşarea.

Cam acestea ar fi conditiile detasarii din punct de vedere legal.
se inregistreaza la itm
Pentru detasare se face act aditional si se depune la ITM. Salariatul detasat va figura pe statul de plata a societatii "primitoare"
Salariatul detasat va fi "imprumutat" pt o perioada de maxim 3 luni altei societati. respectiva societate ii plateste toate drepturile. Restul detaliilor au scris colegii de forum.
se opereaza ,sau nu in revisal?
de la itm gorj,mi s-a spus ca trebuie sa i se inceteze contractul i revisal.
eu stiu ca suspendarile nu se opereaza in revisal ,dar nu gasesc articolul care specifica acest lucru.
ma puteti ajuta ,va rog

Alte discuții în legătură

Detasare negut_dorina negut_dorina daca o societate care este subantreprenor detaseaza angajatii la alta soc care este antreprenor in baza aceluiasi contract cum se face inreg in ... (vezi toată discuția)
Salariat detasat marianconta marianconta Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa clarific situatia unui salariat detasat, si anume; 1) firma A detaseaza un salariat la firma B; 2) firma A raporteaza in ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pe perioada detaºãrii Gabi Darani Gabi Darani Conform art.52(1) litera d) din Codul Muncii, contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului pe perioada detaşării ... (vezi toată discuția)