avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare

daca o societate care este subantreprenor detaseaza angajatii la alta soc care este antreprenor in baza aceluiasi contract cum se face inreg in revisal?antreprenorul are lucrari in SERBIA.Deci angajatii ajung acolo
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 10:07, 27 Noiembrie 2011
Conform art. 45 din Codul muncii , detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia.

Angajatorul la care salariatul este detasat nu va incheia cu acesta un contract individual de munca. Totodata, intrucat nu este parte in contractul individual de munca, angajatorul la care salariatul este detasat nu poate incheia cu salariatul un act aditional prin care sa modifice contractul individual de munca.

Masura detasarii este luata ca urmare a solicitarii exprese a unei alte unitati decat cea la care este angajat salariatul.

Masura detasarii poate fi luata in mod unilateral pe o perioada de cel mult un an, astfel cum dispune art. 46 alin. (1) din Codul muncii . In mod exceptional, potrivit alin. (2) al aceluiasi articol, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni.

Pe durata detasarii, salariatul isi desfasoara activitatea in baza deciziei de detasare emisa, la solicitarea angajatorului la care este detasat, de angajatorul care il detaseaza.

Decizia, ca masura unilaterala, poate fi emisa pe o perioada de cel mult un an. Pentru prelungirea detasarii, in conditiile art. 46 alin. (2), fiind necesar acordul salariatului, se va incheia act aditional la contractul individual de munca. Actul aditional se va incheia intre cele doua parti ale contractului individual de munca.

Potrivit art. 4 alin. (1) lit. e) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, completarea, respectiv inregistrarea in registrul si transmiterea registrului pentru salariatii detasati, o face angajatorul de baza. Astfel, angajatorul de baza completeaza perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea, anterior inceperii detasarii.

In concluzie, inregistrarea in Revisal o face angajatorul care detaseaza si nu cel la care este detasat salariatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere prelungire detasare in revisal Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Cum se opereaza in Revisal prelungirea detasarii unui salariat?A fost detasat la o soc.1 an,s-a luat acordul salariatului pentru prelungire cu inca 6 ... (vezi toată discuția)
Detasare marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg in cazul unei detasari ? Salariatul are dreptul la o compensatie de 50 %din salariul de baza daca ... (vezi toată discuția)
Detasari suciugeorgeta suciugeorgeta titi cumva care sunt regulile in cazul detasarilor.....ce trebuie sa faca firma de la care este detasat salariatul si ce face cea la care este detasat??? (vezi toată discuția)