avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Când pot sã ies la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Când pot sã ies la pensie?

Buna ziua,
Sunt născută la data de 28.07.1951 şi am cotizat o perioadă de 36 de ani şi trei luni, din care 15 ani şi patru luni, în grupa a doua de muncă. Când pot să ies la pensie?
Maria Grigore, Craiova.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:46, 3 Aprilie 2010
Doamna Maria ,
Convinsa fiind ca sinteti o Doamna ,cred ca raspunsul corect este luna MAI 2010,la limita de virsta (la 58a10 luni )si avind stagiul de cotizare satisfacut .Mai mult, avind si un stagiu de 15 ani in gr.2 de minca, virsta standard s-ar fi redus generos astfel incit va puteti pensiona si de miine daca vreti, in aceleasi conditiuni (fara penalizari). Mult noroc! PASTE FERICIT tuturor utilizatorilor ,moderatorilor si consultantilor nostri .
1. Fiind nascuta in iulie 1951, varsta standard depensionare este de 58 de ani si 10 luni cu un stagiu complet de cotizare de 27 de ani si 8 luni.
2. Pentru perioada lucrata in grupa a II-a de munca stagiul de cotizare se mareste cu 3 ani si 9 luni si astfel depasiti stagiul complet cu peste 10 ani, deci beneficiati de pensie anticipata(fara penalizare).
3. Asadar puteti beneficia de:
- pensie anticipata incepand cu mai 2005, respectiv la implinirea varstei de 53 ani si 10 luni;
- pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu mai 2007, respectiv la implinirea varstei de 55 ani si 10 luni.
4. Puteti depune oricand dosarul pentru pensie de limita de varsta.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata maria.cret maria.cret Buna seara, As avea si eu o intrebare si anume: - daca m-am nascut in 14 iulie 1951, am 37 de ani vechime in munca si 14 ani grupa a II- a de munca, in ce ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie anticipata. Popa Cornel Popa Cornel Buna ziua, ma numesc Popa Corneliu si as vrea sa stiu si eu daca am dreptul de a avea pensie anticipata si daca as putea-o obtine anul acesta sau data cea mai ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata leed_zeppelin leed_zeppelin buna ziua, sunt nascut in anul 1952,lucrez din septembrie 1971 in aceeasi unitate,fara intrerupere (7 ani in gr.II-a de munca iar restul gr.III-a.) As dori sa ... (vezi toată discuția)