Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in cazul de mai jos.
Am avut o societate (SRL) , care a incetat activitatea acum 5 ani.
Aceasta societate a cumparat-o, cu toate obligatiile si drepturile , o alta persoana , in 2007. Societatea nu are alte datorii (la furnizori, banci, etc.) decat la Stat (impozite, etc.).
Acum o saptamana mi-a venit mie (pentru ca noul actionar al firmei nu a schimbat sediul social, desi am avut o intelegere scrisa cu acesta, ca intr-o luna de la cumpararea societatii sa ii schimbe sediul social) o adresa de la un Lichidator Judiciar desemnat cum ca noul actionar se va judeca cu Statul intr-un proces pentru plata datoriilor (in suma de cca 20000 RON). Am verificat pe REOM si firma este in insolventa.
Pe numele firmei nu am avut (si nici noul actionar ) cumparat nici un bun (masina, casa, etc.). Deci la ora actuala firma nu are nimic in patromoniu.
Insa noul actionar are 2 case.
Eu vreau sa va intreb pe dvs. daca exista posibilitatea ca in urma judecatii , bunurile noului actionar pot fi sechestrate/executate/valorificate pentru plata datoriei fostei mele firme, chiar daca acestea nu sunt cumparate pe firme, ci pe numele acestuia ....? Va rog luati in considerare ca e vb. de un SRL, cu un singur actionar !
Va multumesc mult pentru raspuns ! Paste Fericit !
asociatul unic daca este si administrator raspunde, inclusiv cu bunurile proprii, pentru prejudiciul cauzat tertilor in urma activitatii comerciale. avem in vedere aici si neplata impozitelor catre stat. daca firma a fost preluata, vechii asociati raspund numai daca au ascuns data sau fapte care ar fi creat prejudicii noului/noilor asociat/asociati, in rest administratorul raspunde.
Sunt de acord cu Catalin Ciobanu ! Daca , in urma lichidarii societatii respective , raman debite neachitate , atunci statul se poate indrepta prin actiune in instanta impotriva administratorului societatii!