avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Raspundere actionari in cadrul SRL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Raspundere actionari in cadrul SRL

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in cazul de mai jos.
Am avut o societate (SRL) , care a incetat activitatea acum 5 ani.
Aceasta societate a cumparat-o, cu toate obligatiile si drepturile , o alta persoana , in 2007. Societatea nu are alte datorii (la furnizori, banci, etc.) decat la Stat (impozite, etc.).
Acum o saptamana mi-a venit mie (pentru ca noul actionar al firmei nu a schimbat sediul social, desi am avut o intelegere scrisa cu acesta, ca intr-o luna de la cumpararea societatii sa ii schimbe sediul social) o adresa de la un Lichidator Judiciar desemnat cum ca noul actionar se va judeca cu Statul intr-un proces pentru plata datoriilor (in suma de cca 20000 RON). Am verificat pe REOM si firma este in insolventa.
Pe numele firmei nu am avut (si nici noul actionar ) cumparat nici un bun (masina, casa, etc.). Deci la ora actuala firma nu are nimic in patromoniu.
Insa noul actionar are 2 case.
Eu vreau sa va intreb pe dvs. daca exista posibilitatea ca in urma judecatii , bunurile noului actionar pot fi sechestrate/executate/valorificate pentru plata datoriei fostei mele firme, chiar daca acestea nu sunt cumparate pe firme, ci pe numele acestuia ....? Va rog luati in considerare ca e vb. de un SRL, cu un singur actionar !
Va multumesc mult pentru raspuns ! Paste Fericit !
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:32, 3 Aprilie 2010
asociatul unic daca este si administrator raspunde, inclusiv cu bunurile proprii, pentru prejudiciul cauzat tertilor in urma activitatii comerciale. avem in vedere aici si neplata impozitelor catre stat. daca firma a fost preluata, vechii asociati raspund numai daca au ascuns data sau fapte care ar fi creat prejudicii noului/noilor asociat/asociati, in rest administratorul raspunde.
Sunt de acord cu Catalin Ciobanu ! Daca , in urma lichidarii societatii respective , raman debite neachitate , atunci statul se poate indrepta prin actiune in instanta impotriva administratorului societatii!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate srl irinaszekely irinaszekely Buna ziua! Am o firma a carei activitate a fost suspendata timp de 3 ani, dupa care am reluat activitatea. Insa, cu noua lege a impozitului forfetar, as ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vand o firma cu datorii valy75 valy75 vreau sa vand un srl cu datorii la terti si la stat, dupa predarea activului si pasivului societatii, daca noul actionar nu plateste datoriile preluate mai put ... (vezi toată discuția)
Cesionarea unei firme cu datorii la stat atrage schestrul statului pe bunurile noului administrator? Ramona35 Ramona35 Daca cesionez o firma cu datorii la stat si banca...Asupra cui revine problema achitarii? 1.) Daca noul administrator nu va achita...i se va pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)