avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cesiune asigurare catre banca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cesiune asigurare catre banca

Buna ziua!
In dec 2006 am cumparat un autoturism cu credit auto. L-am asiugurat casco inca din prima zi, insa asigurarea este cesionata in favoarea bancii.
Acum 2 zile am avut un accident si s-a hotarat ca este dauna totala #-o.
Ce se intampla cu banii pe care ni-i da firma de asigurari?
Am putea plati creditul in continuare iar cu banii din asigurare sa cumparam alt auto nou pe care sa-l punem gaj la credit?
Ar fi banca de acord cu aceste conditii?

Va multumesc si va urez sarbatori fericite!:)

Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 12:28, 3 Aprilie 2010
Imi pare sincer rau de patania dvs. ! Cat timp asigurarea casco e cesionata in favoarea bancii aceasta va beneficia de sumele acordate ca dauna in limita sumelor pe care le mai aveti de achitat , urmand ca diferenta de bani sa o primiti dvs. . Nimic nu va impiedica sa faceti un nou credit dupa aceea ... iar despre varianta propusa de dvs. puteti discuta numai cu reprezentantii bancii . Numai bine !
Varianta la care v-ati gandit dvs este perfect posibila insa aveti nevoie de acordul bancii! De ce nu discutati cu reprezentantii bancii ?
Depinde de suma platita pana acum si de prima de asigurare.
Dar intr-adevar, trebuie discutat cu banca.
Orice cesiune are si DES - cesiunea ei.

Vorbiti cu banca.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina neplatita de fostul proprietar cristina310 cristina310 Buna! Acum 5 luni am cumparat o masina pe care luna trecuta am lovit-o, paguba totala. Azi am primit o scrisoare de la compania de asigurari in care ma anunta ... (vezi toată discuția)
Credit bancar penru masina (masina este gaj) elsin elsin am luat un logan nou prin credit bancar.masina este gaj la banca dar nici in carte nici in talon nu e numele banci.sistemul de creditare dacia.am suferit un ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurarae nutzzu nutzzu Detin un imobil(casa) care a suferit mai multe acte de vandalism(doua usi de intrare distruse).Imobilul respectiv are asigurare facultativa care e cesionata in ... (vezi toată discuția)