avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... masina neplatita de fostul proprietar
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

masina neplatita de fostul proprietar

Buna!
Acum 5 luni am cumparat o masina pe care luna trecuta am lovit-o, paguba totala. Azi am primit o scrisoare de la compania de asigurari in care ma anunta ca vor incepe evaluarea masinii dupa ce voi duce adeverinta de la societatea de la care s-a luat creditul cu suma ramasa. Eu am cumparat masina cash, actele sunt pe numele meu, fostul proprietar nu stie nimic despre asta...deci,ce credeti ca as putea face?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 13:31, 12 Februarie 2011
Aveti doua situatii:
1. masina a fost cumparata cu credit bancar de fostul proprietar: banca i-a impus sa incheie o asigurare CASCO; in baza acestei asigurari , despagubirea s-a cesionat in favoarea bancii . In caz de dauna , se procedeaza in felul urmator: la dauna partiala asiguratorul intreaba banca daca ratele sunt platite si daca poate sa plateasca proprietarului despagubirea, insa, in caz de dauna totala, despagubirea va fi incasata de banca, pana la limita creditului ramas nerambursat.
2. dvs. spuneti ca ati cumparat , cu acte in regula ( adica ati efectuat transferul proprietarii si in cartea de identitate) acel vehicul. Cum ati procedat cu asigurarea CASCO? va intreb acest lucru, intrucat la transferul proprietatii trebuie intocmite niste acte si la asigurari, regula generala fiind aceea ca asigurarea inceteaza de drept dupa vanzarea masinii, noul proprietar avand posibilitatea de a incheia un noua contract pe numele lui. Aici trebuie verificat ce spune contractul fostului proprietar si daca drepturile din asigurare au fost transferate catre dvs.
Daca s-a transferat si asigurarea, atunci ati primit-o cu tot cu cesiune caz in care e bine sa contactati vechiul proprietar.X-(
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Doinita Stingaciu, Avocat
Probabil asiguratorul doreste sa afle ce valoare din dauna cedeaza bancii si ce valoare proprietarului
Masina a fost cumparata cu acte in regula,toate actele masinii sunt pe numele meu iar in cazul asigurarii,nu am preluat-o, am facut o noua asigurare. In contract nu se specifica nimic despre asigurare. Ideea este ca eu sunt proprietarul cu numarul 5 si nu stiu cum as reusi sa aflu care din proprietari a facut rate pentru masina si nici cum as putea sa-l gasesc pe acela. Am discutat aceasta problema cu cel de la care a cumparat-o si nici el nu stie nimic despre asta. Nu inteleg legatura cu banca din moment ce asigurarea este pe numele meu. Specific ca nu sunt in Romania.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
cristina310, utilizator
In cazul de fata vinovata este banca deoarece instrainarea unui bun achizitionat prin credit bancar nu se poate face decat cu acordul bancii care fie solicita debitorului achitarea integrala a creditului dupa care o putea vinde oricui. Sau daca banca era de acord cu vanzarea atunci noul cumparator incheia cu banca un act de preluare a contractului de credit de la fostul proprietar si se angaja sa plateasca mai departe toate ratele si comisioanele aferente. Deci tot la banca puteti afla pe numele cui a fost facut creditul initial si de acolo cine au fost urmatorii cumparatori.In cazul de fata nu am inteles cum, daca aveti deja o asigurare CASCO, probabil la un alt asigurator decat cel initial, cine va impiedica sa primiti despagubirea si sub ce motiv , pt ca eu vad o greseala a bancii pana in acest moment. Mergeti la asiguratorul actual al dv si creti lamuriri. Apoi mai putem discuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco auto se mentine la schimbarea proprietarului ? raduiulian raduiulian Buna ziua, Tatal meu are un autoturism asigurat CASCO care expira la sfarsitul anului. Pe de alta parte, doreste sa-mi cedeze autoturismul mie prin act de ... (vezi toată discuția)
Banca nu imi da acceptul pentru reparatie casco vimarius vimarius Am luat o masina dacia logan in anul 2007, prin credit. Am si Casco incepand de atunci. In acesta luna, am dus masina pentru o reparatie Casco intrucat am ... (vezi toată discuția)
Eroare plata casco - informatii incomplete banca - dauna totala Alexandra Cornea Alexandra Cornea Avem un contract de credit masina la Porsche Bank si o polita de asigurare Astra. In luna decembrie am platit rata de Casco in contul de credit dintr-o ... (vezi toată discuția)