avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... eroare plata CASCO - informatii incomplete banca - ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

eroare plata CASCO - informatii incomplete banca - dauna totala

Avem un contract de credit masina la Porsche Bank si o polita de asigurare Astra. In luna decembrie am platit rata de Casco in contul de credit dintr-o eroare, iar rata de credit reiese ca a fost platita de 2 ori in aceisai luna.

Nu ne-am dat seama de aceasta eroare iar in instiintarile de plata primite pentru Casco nu aveam nici un fel de informatie ca am fi in urma cu platile, sau ca ar fi orice fel de neregula, noi platind in contiunare la zi.

Pe data de 25.05.2010 am suferit un accident la masina si deabia acum am aflat de aceasta neregula si de faptul ca noi de fapt nu eram asigurati, cu toate ca nu am primit nici un fel de avertizare sau instiintare la ultimele 2 plati facute (aprilie si iunie).

In contractul pe care il avem cu banca este stipulat la Art.11, pct 7,8 - "In cazul in care primele de asigurare Casco nu sunt achitate la datele scadente imprumutatul imputerniceste banca prin prezentul contract sa debiteze orice cont de disponibilitati sau de depozit chiar neajuns la termen al imprumutatului cu sumele reprezentand primele de asigurare si sa efectueze plata acestora." "In cazul in care imprumutatul nu are disponibilitati in cont iar banca plateste in numele imprumutatului primele de asigurare acestea vor fi inregistrate ca debit al imprumutatului fata de banca. Aceste sume vor fi recuperate cu prioritate fata de obligatiile de plata din prezentul contract din contul curent al imprumutatului sau din orice alte conturi deschise la banca in cazul in care debitul nu va fi acoperit, banca va putea recupera datoriile imprumutatului prin orice modalitate prevazuta de lege."

Va rog sa imi spuneti cum se poate rezolva aceasta situatie caci Prosche ne-au facut acum transferul sumei platite gresit in contul de la Astra dar Astra nu vor sa accepte plata si refuza sustinerea asigurarii, vor sa incheie contractul cu noi si sa ne inapoieze toti banii.

In mod normal si legal ar fi trebuit sa primit o instiintare de intarziere sau o atentionare de penalizare, caci toate ratele le aveam platite la zi si se vedea ca era o scapare iar banca trebuia sa ne anunte, in plus contractual erau obligati sa se asigure ca este in permanenta asigurata masina.

Va multumesc pentru intelegere si astept raspunsul dumeneavoastra.

Alexandra Cornea
Cel mai recent răspuns: Alexandra Cornea , utilizator 22:21, 2 Iulie 2010
De regula, asiguratorii specifica in conditiile de asigurare CASCO, faptul ca nu este in sarcina lor sa anunte asiguratul in legatura cu plata ratelor, desi o fac totusi "benevol"!Decontarea ratelor platite de asigurat, se face in ordinea lor fireasca, adica plata din ian. s-a operat ca rata dec.,plata din feb. s-a operat ca rata din ian., s.a.m.d.In concluzie, in luna mai,aveati platita rata din feb.,fiind in situatia de polita suspendata, adica inoperanta pana la plata restantei.Probabil, intarzierea s-a inscris in limita perioadei "de gratie", si nu s-a intrat in reziliere.
Daca banca se achita de obligatii, singura notificare ar fi trebuit sa fie facuta de catre ea, referitor la un debit suplimentar (rata platita)
N-am inteles ce bani sa va returneze si ce contract sa incheie asiguratorul cu dv.?Daca banca nu a platit rata restanta, trebuie sa suporte paguba, ca urmare a incalcarii obligatiilor contractuale .Daca este vorba despre ratele din decembrie pana la zi, rezulta ca polita a fost reziliata, acest lucru ,in mod obligatoriu ar fi trebuit sa-l notifice asiguratorul, atat bancii cat si asiguratului.
Incercati sa aflati in ce situatie va gasiti dv.,banca si asiguratorul.Presupun ca polita a fost facuta pe numele dv. si nu al bancii.(?)
Daca asa scie in contractul de credit cu banca, atunci banca este buna de plata. Sincer sa fiu multe lucruri di ce spuneti mi se par neclare. Dar e bine sa apelati la serviciile competente ale unui avocat care sa va ajute sa descalciti aceste ite. Normal, fiind vorba de un credit auto, banca incheie polita de asigurare CASCO pe baza unui protocol cu asiguratorul si tot banca are obligatia sa retina ratele iar in caz ca nu ati depus bani suficienti in cont sa va atentioneze intr-un fel sau altul, inclusiv in scris. Deci asa cum v-am spus apelati la serviciile unui avocat pt solutionarea problemei.
Va multumesc pentru raspunsuri! Polita este facuta la Astra pe numele nostru, Porsche Bank avand colaborare cu acestia, la incheierea creditului practic ne-au obligat sa facem asigurarea cu Astra, noi alegand initial alegand Generali. Casco il platim odata la 3 luni, dar relatiiile cu noi le administreaza Porsche si ei trimit facturile. Ambele conturi de credit si de Casco sunt la aceasta banca iar noi in luna decembrie am platit practic in contul de rata de doua ori iar Casco nu este platit. Urmatoarele 2 facturi Casco (aprilie si iunie) si cele 6 rate la credit le-am platit fara sa stim de nici o neregula ...
Acum de la banca am primit raspunsul urmator: " Dupa ce primisem ieri acceptul din partea Astra de a face transferul de bani din contul dvs. in contul Astra, astazi s-a revenit la noi cu un email din partea Astra care ne comunica rezolutia data de departamentul juridic: "polita nu poate fi confirmata la data evenimentului 25.05.2010; asiguratul va solicita printr-o adresa catre Astra returul tuturor primelor de asigurare achitate". Acest email l-am dat mai departe colegilor mei de la banca si de la departamentul juridic, pentru a gasi o rezolvare in acest sens. Sincer nici nu vreau sa agravez situatia dar nici nu stiu daca sa mai astept pana sa depun la ei o reclamatie parafata de un avocat ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt sanse sa fiu despagubit ? gixone gixone Buna ziua. Am contactat un credit auto in 2008, fiind obligat sa inchei o polita casco cesionata in favoarea Bancii la o firma de asigurare agreata de banca. ... (vezi toată discuția)
Rambursand anticipat tot creditul ramas am sansa sa recuperez platile facute pentru asigurare? relav_2010 relav_2010 Am in vedere posibilitatea rambursarii anticipate a intregii sume datorate in acest moment unei banci (am platit 3 ani pana in prezent, creditul fiind ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurare casco - ajutor! costelus_23 costelus_23 Salut! Am contractat un credit de la o banca pentru achizitionarea unui autovehicul pe o perioada de 4 ani (nu este vorba de leasing). In momentul ... (vezi toată discuția)