avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Sunt sanse sa fiu despagubit ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Sunt sanse sa fiu despagubit ?

Buna ziua. Am contactat un credit auto in 2008, fiind obligat sa inchei o polita casco cesionata in favoarea Bancii la o firma de asigurare agreata de banca.
In contractul de credit, printre altele, sunt specificate urmartoarele lucruri:
"Clientul se obliga se asigure bunurile admise in garantie, pe intreaga durata de creditare, la valoarea comunicata de ..Bank. Drepturile cu titlu de despagubiri ce rezulta prin politele de asigurare incheiate vor fi cesionate in favoarea ..Bank.
In cazul in care politele se incheie pe o perioada mai mica decat durata de creditare, clientul se obliga sa reinnoiasca asigurarea inainte de data expirarii politei de asigurare incheiata pentru perioada anterioara. Asigurarea poate fi reinointa de catre ..bank in numele clientului acesta avand obligatia sa alimenteze contul curent cu sumele necesare achitarii primei de asigurare de catre ..bank. In situatia in care clientul nu va prezenta la timp politele pentru reinnoirea asigurarii sau sumele cu care a fost alimentat contul nu sunt suficiente achitarii de catre bank a primelor de asigurare respective, ..BANK VA REINNOI ASIGURAREA IN NUMELE CLIENTULUI la data expirarii politei de asigurare incheiata pentru perioada anterioara, cu plata primei de asigurare de catre ..Bank si recuperarea ulterioara a acesteia de la client."
Din martie 2008 si pana in martie 2011 am achitat 3 ani casco, facand dovada in acest sens prin chitanta pe care o lasam in original la banca. Anul acesta din martie nu am mai facut Casco, iar in luna mai am fost contactat telefonic de o reprezentanta a bancii care m-a intrebat de ce nu am mai adus la dosar chitanta dovada a platii casco pe 2011, motivandu-i ca nu am mai incheiat polita din motive financiare. Dansa mi-a zis ca-s obligat prin contract sa inchei polita casco, in caz contrar banca o va reinnoi in numele meu. Creditul auto ca si forma de imprumut are acoperire pt bank, in cazul in care nu mai platesc ratele aceasta ma deposedeaza de bun, in caz de dauna totala bank isi recupereaza valoarea auto prin intermediul politei casco. Este adevarat ca nu mi-am respectat obligatia de a incheia casco neavand bani, insa Banca nu si-a respectat o obligatie contractuala, si anume aceea de a incheia polita casco in momentul cand cea anterioara expira si eu nu fac dovada ca am platit-o.
Si acu va intreb:

Banca nu a incheiat polita casco desi are obligatia contractuala sa faca acest lucru. In iulie am avut un eveniment auto, pot sa ma adresez in instanta pentru plata daunei de catre bank?
Va multumesc anticipat pt rabdarea de a-mi fi citit doleantele si pt eventualele raspunsuri! Numai bine!
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
gixone, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:17, 17 August 2011
Merita incercat, insa tr citite temeinic toate clauzele contractuale.
Indiferent ce motive invocati dv pt neplata asigurarii CASCO dv sunteti cel care a incalcat primul termenii contractuali.Totodata erati obligat sa anuntati banca despre faptul ca nu mai platiti asigurarea. Nu puteti trage la raspundere banca pt ca nu v-a platit asigurarea. Banca va poate executa silit si va poate si confisca bunul conform clauzelor contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casco- contract credit auto loredana24 loredana24 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema! In 2009 am cumparat un auto nou in rate prin banca, iar conform contractului am incheiat o polita ... (vezi toată discuția)
Contract credit auto loredana24 loredana24 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema! In 2009 am cumparat un auto nou in rate prin banca, iar conform contractului am incheiat o polita ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata casco danaun danaun Buna ziua, In septembrie 2008 am contractat un credit auto pe 9 ani. Pentru toata aceasta perioada am fost obligata sa platesc o asigurare casco ... (vezi toată discuția)