avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme asigurare casco - ajutor!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme asigurare casco - ajutor!

Salut!
Am contractat un credit de la o banca pentru achizitionarea unui autovehicul pe o perioada de 4 ani (nu este vorba de leasing). In momentul semnarii contractului am fost obligat sa fac si asigurarea casco. Contractul ar fi trebuit sa mi se incheie la sfarsitul lunii iulie 2012. Am platit anticipat, inca din decembrie 2011, toate ratele pentru masina si am inchis contul bancar.
In luna iunie am gasit masina zgariata in parcare si am vrut sa o vopsesc pe casco. Am fost la constatator si am primit decizia de reparatii. Intre timp am sunat si la firma unde am polita casco sa vad daca am vreo problema cu aceasta. In doua saptamani am sunat de vreo trei ori la ei si de fiecare data mi s-a spus ca nu le merge sistemul dar daca am platit polita nu voi avea niciun fel de problema.
Am bagat masina in service si ulterior am aflat ca polita mea casco este suspendata pe motiv de neplata.Am intrebat ce s-a intamplat si ei au spus ca in momentul in care am inchis contul bancar, banca nu a mai avut obligatia sa plateasca polita casco si ca trebuia ca eu sa iau legatura cu un agent si sa platesc cash suma de bani. Masina este in service dezmembrata pentru vopsire si nu pot sa o scot de acolo decat dupa ce le achit banii pentru manopera de dezasamblare si asamblare, aproximativ 1200 ron.
Eu consider ca am fost dezinformat in momentul in care am inchis contul bancar intrucat nu am fost anuntat de catre acestia ca trebuie sa ma ocup personal de plata casco pentru lunile ramase pana la expirarea contractului de credit - iulie 2012 (cu toate astea nu consider ca vina le apartine in totalitate celor de la banca). Am fost dezinformat de fiecare data cand am sunat la asigurator pentru ca nu am avut acces la datele privind polita mea si mi-au spus, in mare, ca nu ar fi vreo problema. De asemenea am fost dezinformat de catre agentul constatator daune, care nu a verificat validitatea politei casco dar a aprobat decizia de intrare in reparatie. Si nu in ultimul rand as vrea sa stiu daca service-ul auto are dreptul de a porni reparatiile daca nu a primit acceptul de plata (au primit in schimb acceptul devizului de reparatii).
Va rog sa ma ajutati cu o opinie sau o parere privind problema mea.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 08:03, 11 Iulie 2012
Am recitit acum contractul de credit si se stipuleaza ca "Dupa rambursarea integrala a creditului, Imprumutatul va plati primele de asigurare direct catre asigurator".
Am retinut ca dv. ati platit polita de asigurare si nu banca.In calitate de asigurat, trebuie sa fi avut in posesie polita, fiind astfel informat de scadentele ratelor si ca urmare sa urmariti plata lor (sarcina efectiva a asiguratului).Verificati situatia de fapt, parcurgand conditiile de asigurare.
o parte din vina revine agentului care a constatat dauna pentru ca nu a verificat valabilitatea politei CASCO. el putea constata ca polita este suspendata.
o parte revine asiguratorului care nu v-a informat referitor la suspendarea politei. recititi clauzele privind incetarea/suspendarea contractului de asigurare si poate gasiti ceva care sa va fie in ajutor.
o parte va revine si dvs. ptr. ca poate nu ati citit cu atentie contractul de credit si cel de asigurare CASCo .
vina principala cred ca apartine celui care a constatat dauna si a avizat reparatiile.
nu inteleg de ce asiguratorul nu ar da acceptul de plata din moment ce service-ul a primit acceptul devizului de reparatii.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
cyan, moderator
Cititi foarte bine contractul de credit pe care l-ati facut cu banca si daca aveti motive legale dati in judecata banca si firma de asigurari.
Din modul in care ati prezentat problema nu sunt motive solide pentru a putea solicita in cadrul unui litigiu daune celor pe care ii mentionati. Discutiile au avut loc in special la telefon, nu aveti nici un document oficial.
Va sfatuiesc insa sa consultati un avocat si sa prezentati toate actele pe care le aveti, si veti primi un raspuns in cunostinta de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata casco: gazare auto piccione piccione Buna ziua, Am gasit masina gazata in parcare, firma de asigurari mi-a dat o hartie de intrare in reparatie cu mentiunea ca sa fie intrebati de service ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna acceptat, ulterior refuzat Mdragomir Mdragomir Buna seara, In urma cu putin timp, am avariat relativ minor ( zgaria si infundat aripa dreapta spate, si bara spate langa aripa)autoturismul personal, ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna refuzata - lipsa document politie scucli scucli Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Sunt utilizator de masina de serviciu inchiriata de la o firma de leasing (angajatorul meu are ... (vezi toată discuția)