avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar dauna acceptat, ulterior refuzat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar dauna acceptat, ulterior refuzat

Buna seara,
In urma cu putin timp, am avariat relativ minor ( zgaria si infundat aripa dreapta spate, si bara spate langa aripa)autoturismul personal, respectiv intr o parcare subterana, ulterior stabilind o programare pt evaluarea daunei(existand o polita casco incheiata). La intalnirea cu inspectorul companiei de asigurari, acesta dupa completarea documentatiei specifice, si verificare/fotografiere auto, a emis documentul pentru introducere in service. Service ul era in aceeasi incinta, fiind vorba de o reprezentanta auto. La evaluarea daunei, inspectorul in discutie a constatat ca bara spate este usor descentrata si a afirmat ca baietii in service se vor ocupa sa o repare. I am mentionat ca nu consider ca e ok, cata vreme a fost lovita masina in spate anterior incheierii politei.
Ulterior discutiei, cu documentul de la domnia sa, am mers si predat masina catre service, acestia incepand in aceeasi zi sa o repare.
In seara aceleiasi zile m a sunat inspectorul companiei de asigurari pentru a ma informa ca va trimite dosarul de dauna la Bucuresti pentru ca masina avea zgarieturi anterioare incheierii politei si pe aripa avariata acum. Evident am fost uimita, cata vreme a dat acceptul pentru reparatii fara a verifica dosarul politei incheiate.
Masina a fost intre timp reparata, evident plata este suspendata de catre asigurator asteptand raspunsul comisiei din Bucuresti. Evident l am contactat pe inspectorul de daune, care nu a putut sa imi ofere un termen de solutionare si m a informat ca daca doresc sa iau masina sa platesc eu reparatia si poate ulterior voi fi despagubita, pentru ca el va incerca sa mi ofere o plata partiala, fara vopsire.

Toata situatia o gasesc de un penibil evident, cata vreme nu am fost informata nici o clipa despre un astfel de posibil curs al lucrurilor. Fireste ca nu as fi lasat masina spre reparatie daca stiam ca dosarul este susceptibil de refuz. Cu toate acestea nu cred ca sta in sarcina mea sa informez inspectorul de daune despre cum sa isi faca jobul si cum trebuie sa verifice documentatia inainte de a elibera un document.

As avea nevoie, va rog, de o sugestie despre cum as putea reactiona in aceasta situatie, din punct de vedere legal.

Va multumesc anticipat.

Cu stima,
Marina
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 23:55, 1 Noiembrie 2014
Daca la momentul incidentului aveam o polita CASCO valabila, nu vad care este problema. Faptul ca a mai aparut o zgirietura sau stiu eu ce la bara, pentru asta platesc o asigurare facultativa. Toti asiguratorii sunt lapte si miere pina le devenim clienti, apoi nu stiu cum sa evite platile in caz de incidente.
Puteti solicita in instanta obligarea la lata si puteti cere si daune pentru lipsa de folosinta a autoturismului pe perioada care va sta la ei si nu va puteti folosi de bunul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de plata dauna casco lia88 lia88 Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere. In 29.12.2011 am deschis un dosar de dauna (in baza politei casco) deoarece mi-am gasit masina ... (vezi toată discuția)
Refuz reparatie casco george_valentin george_valentin Buna ziua, Sunt proprietarul unei polite casco \"premium\" la Grawe Romania. Luna trecuta, am reusit performanta de a imi avaria masina pe partea dreapta ... (vezi toată discuția)
Respins dosar casco - omniasig Simbat Simbat Buna ziua, Recent mi'am deschis trei dosare de dauna (luna iulie) pe casco. Dupa repararea masinii, am fost sunat si informat de cei din service ca unul din ... (vezi toată discuția)