avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz de plata dauna Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz de plata dauna Casco

Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere.
In 29.12.2011 am deschis un dosar de dauna (in baza politei casco) deoarece mi-am gasit masina lovita in parcare. Ca urmare a constatarii, in data de 7.01.2012, masina a intrat in service si conform cu raportul de avizare completat de inspectorul de daune, s-au efectuat reparatiile aferente. La o saptamana, am luat legatura cu service-ul pentru a afla stadiul in care se afla dosarul meu si am fost instiintat ca firma asiguratoare refuza plata costurilor de vopsitorie bara spate. Am contactat eu, prin e-mail, inspectorul de daune, si mi s-a spus ca se refuza plata deoarece reperul prezenta avarii la momentul incheierii politei casco (in partea extrema dreapta bara prezenta o zgarietura, pe cata vreme evenimentul de fata a avariat-mult mai grav- partea extrema stanga). Mentionez ca despre aceste avarii, reprezentantul lor legal nu a facut nici o mentiune in inspectia de risc.

Am solicitat sa mi se prezinte temeiul legal al acestei decizii, iar raspunsul contine articolul din conditiile generale referitor la definitia termenului de eveniment asigurat, care nu face referire in nici un fel la problema de fata. Am verificat si toate riscurile incluse, respectiv excluse de polita, fara a descoperi nimic legat de acest aspect (poate o persoana specializata in contracte ar vedea ceea ce eu nu vad...)

In aceleasi conditii generale este inscrisa obligativitatea asiguratorului de a acorda despagubirile in maximum 30 de zile calendaristice de la completarea dosarului de dauna cu toate documentele solicitate de acesta. Atata vreme cat cele 30 de zile s-au scurs, iar eu nu am primit nici o instiintare oficiala care sa imi aduca la cunostinta refuzul de plata, societatea poate fi obligata la plata?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
lia88, utilizator
Cel mai recent răspuns: cotycot , utilizator 18:00, 21 Decembrie 2012
Cu ce dovedeste asiguratorul ca erau avarii la momentul incheierii politei ?Exista documente ,planse foto sau ce.Precizati daca in nota de constatare s-a mentionat si existenta avariilor ale caror remediere nu vrea sa le plateasca.Trimiteti-le notificare ,daca nu va trebui sa platiti dvs si apoi sa-i dati in judecata ca sa nu stati cu masina in service un an cat dureaza procesul.
Avariile la momentul incheierii politei sunt sustinute de fotografiile facute la inspectia de risc. in nota de constatare sunt detaliate reparatiile necesare inclusiv vopsitorie bara spate, fara nici un alt comentariu. Nu trebuia sa mi se spuna de la inceput daca nu va plati costul acesteia?
Ce notificare ar trebui sa trimit? Multumesc pt raspuns
~ Conținut șters la cerere ~
In partea de vopsitorie a intrat bara spate, aripa spate si oglinda stanga, insumand in total un pic peste 10 mil, iar service-ul mi-a spus ca daca va trebui sa achit eu bara, inseamna 8 mil si mi se pare cam ciudata impartirea. Inspectorul sustine sus si tare ca nu vor achita nimic, nici macar partial. Problema e ca au trecut cele 30 de zile in care trebuia sa imi achite despagubirile, macar cele pe care le accepta si nu stiu daca se aplica regula de la RCA, adica daca nu mi-au trimis notificare scrisa prin posta cu refuzul de plata, in teremenul stabil, pot fi obligati la plata integrala...
Reclamatia la CSA am facut deja, dureaza pana se verifica dosarul si ca sa fiu sincera, nu imi este foarte clara, puterea pe care o are CSA fiind vorba de o polita facultativa...
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
lia88, utilizator
In momentul incheierii asigurarii CASCO vi s-au efectuat fotografii la masina si probabil in inspectia de risc s-au mentionat avariile existe inainte de incheierea asigurarii.Societatea este indreptatita in acest caz sa refuze o parte din reparatie.

Alte discuții în legătură

Refuz plata casco AndreiC78 AndreiC78 La sfîrşitul săptămânii care a precedat evenimentul, am fost plecat din Bucureşti, revenind în localitate în data de 09.05.2010. Acestă deplasare nu ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurare casco firma nu vrea sa plateasca ioshi ioshi Motivul invocat de asigurator (Aliantz Tiriac) este acela ca la inspectia de risc automobilul era deja avariat si din acest motiv nu se poate deconta o parte ... (vezi toată discuția)
Refuz accept plata integrala casco omniasig cristidas cristidas Buna ziua, Am o problema referitoare la o despagubire in cazul unei asigurari CASCO Omniasig. Pe scurt este vorba de faptul ca Omniasig nu imi accepta plata ... (vezi toată discuția)