avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme Asigurare Casco Firma nu vrea sa plateasca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme Asigurare Casco Firma nu vrea sa plateasca

Motivul invocat de asigurator (Aliantz Tiriac) este acela ca la inspectia de risc automobilul era deja avariat si din acest motiv nu se poate deconta o parte din cheltuiala cu reparatia. In contractul initial nu scrie nici o mentiune referitoare la avarii ale autovehiculului cand s-a facut inspectia de risc iar pozele respective care s-au facut atunci nu arata ca automobilul ar fi lovit in zona respectiva unde zice asiguratorul ca ar fi fost lovit inainte de accident. Problema este ca ei zic ca lor li se pare ca a fost avariat dinainte iar eu zic ca nu si ei nu platesc. Am facut o sesizare la firma de asigurari sa mai analizeze dosarul inca odata, dar daca raspunsul va fi tot negativ din partea lor, as vrea sa stiu care sunt optiunile mele. E ok daca platesc eu catre service partea care ei nu vor sa o plateasca sau prin aceasta le dau dreptate (automobilul e deja in service de mai bine de o luna, iar de 2 saptamani e reparat gata de predare) Comisia de supraveghere a asigurarilor chiar functioneaza? Adica, daca fac o sesizare ma pot astepta sa se intample vreo minune sau doar va trimite o adresa la asigurator pentru ca acesta sa reanalizeze dosarul, lucru care eu deja l-am facut. Exista posibilitatea de conciliere sau doar dupa ce ii actionez in justitie apare acesta posibilitate? La OPC are rost sa fac o reclamatie sau ei nu se ocupa de firme de asigurari?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 16:24, 21 Iunie 2010
Daca masina este reparata in service, pe baza constatarii insp. de dauna al asiguratorului (inclusiv operatiile contestate/refuzate la plata), refuzul nu se justifica si poate fi combatut pe baza celor relatate.Chiar daca ar fi existat o lovitura anterior accidentului avizat si acceptat ca dauna , pe baza constatarii (inclusiv foto) efectuata la incheierea politei, se poate face inca o avizare care sa se conecteze cu dosarul in derulare (polita acopera orice eveniment si despagubeste daunele avizate produse pe timpul valabilitatii acesteia).
Daca reparatiile refuzate la plata au fost efectuate fara o reconstatare prealabila, si reparatorul are comanda/acceptul dvs., platiti diferenta fara pretentii.
Poate detaliati cum de s-a ajuns abia dupa efectuarea reparatiei, sa fie refuzata partial plata??:-/ Service-ul pe ce baza a efectuat acele operatii in litigiu?
Unitatea de service are o conventie incheiata cu asiguratorul conform careia reconstatarile le face unitatea de service, fara sa mai fie nevoie de deplasarea unui inspector de daune la fata locului ptr a face o reconstatare; desi eu am cerut acest lucru verbal (aceasta conventie este intre cele 2 firme si eu nu am nici un control asupra ei). Pe parcursul reparatiei s-au facut mai multe reconstatari de catre unitatea service. Dintre acestea una nu este acceptata de catre asigurator pe motivul daunelor existente anterior producerii evenimentului. Eu nu am avut nici un control asupra reconstatarilor, unele dintre ele facandu-se fara ca eu sa fiu prezent, cu toatea acestea daunele reconstatate erau legate de accidentul respectiv toate, inclusiv cea care nu se accepta. Iar refuzul de plata exista deocamdata doar verbal, deoarece la respectiva reconstatare nu exista nici un refuz si nici un accept din partea asiguratorului sub forma scrisa de mai bine de o saptamana cu toate ca ar trebui sa dea un raspuns in 72 de ore, conform procedurilor lor. Deocamdata am contactat pe toti de la Aliantz si sunt trimis de la unii la altii fara a primi un raspuns concret in timp ce masina mea sta la service reparata de ceva timp.
Am banuit aceasta situatie.Nu aveti nicio vina in privinta neintelegerilor dintre asigurator si service-ul cu care are conventie.Somati asiguratorul sa dispuna eliberarea autovehiculului reparat, sub sanctiunea solicitarii de plata daune pentru lipsa de folosinta a bunului.Pentru situatia relatata, raspund direct si exclusiv, angajatii celor doua societati, in baza protocolului prin care s-au stabilit responsabilitatile pentru reconstatare.Atentie, reconstatarile trebuie semnate si de proprietar/asigurat.
Si service-ului puteti sa-i solicitati eliberarea autovehiculului, retinut fara motiv, daca pe constatari exista bifata casuta "Achita AzT".
Nu am semnat nici o reconstatare, ele s-au facut de service si s-au trimis pe net la asigurator. Cat despre casuta cu bifa, chiar nu cred ca e-mail-ul respectiv are vreo casuta cu bifa. Iar protocolul respectiv este intre cele 2 firme, eu nu am acces la el, stiu doar verbal despre el si nu stiu exact care firma ce ar fi trebuit sa faca.
Am inteles trebuie sa-i somez si daca va fi tot acelasi raspuns ca bunul era avariat de dinainte si ca nu platesc, eu ce fac? Platesc la service, desi nu ar trebui si-mi recuperez bunul sau las masina acolo pana rugineste? In caz ca platesc eu exista vreo posibilitate sa-mi mai recuperez banii?
In afara de corespondenta electronica, exista documentele intocmite si semnate de persoanele responsabile.somati/notificati in scris (cu nr. inregistrare) asiguratorul sa efectueze plata reparatiei.Verificati in polita termenele angajate de acesta in caz de plata daune.
Verificati Art.31,32 si 33 din conditiile de asigurare(verso polita casco), pentru a va intemeia/justifica somatia.

Alte discuții în legătură

Uniqa nu imi achita reparatia gina89 gina89 buna seara, am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul ... (vezi toată discuția)
Raspuns accept plata grandanat grandanat Masina este reparata, iar service-ul asteapta acceptul asiguratorului cu privire la plata. In cat timp este obligat asiguratorul sa dea acest raspuns ? (vezi toată discuția)
Refuz plata casco asirom rfm rfm In mai 2010 conducand un VW Passat (aflat in leasing) am lovit in spate o Dacie care a franat la trecerea de pietoni. Avariile la Dacie au fost minime, un stop ... (vezi toată discuția)