avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... UNIQA nu imi achita reparatia
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

UNIQA nu imi achita reparatia

buna seara,
am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul de a incepe reparatia.
Midocar mi-a reparat masina iar cand a terminat le-a trimis mail celor de la UNIQA sa plateasca dar acum cei de la UNIQA s-au sucit si nu mai sunt de acord sa plateasca tot cea ce au aprobat pentru reparatie...Midocar ma pune acum pe mine sa achit 4780 lei...
ce ma sfatuiti? Nu mi se pare normal sa platesc eu din moment ce UNIQA a aprobat aceste reparatii...daca stiam ca nu se poate nu o mai duceam la service...
imi pot ridica masina de la midocar fara sa achit?
nu stiu ce sa fac , va rog sa ma sfatuiti.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:44, 4 Martie 2013
Este o situatie aproape standardizata, prin care se incearca atragerea banilor de la pagubiti /asigurati.Existand contract/protocol intre asigurator si service, clientul nu ar trebui sa fie lezat in niciun fel.Solicitati eliberarea masinii, orice retinere fiind ilegala.Reglajul financiar se face strict intre service si asigurator, daca nu exista lucrari/piese solicitate de dv., fara a fi cuprinse in constatarile aprobate de asigurator.Si asiguratorul poate fi atentionat cu pretentia de a plati eventualele imobilizari ale autovehiculului, aflate in sarcina sa.(neplata deviz/factura acceptate)
Daca service-ul auto are contract cu asiguratorul, iar acesta si-a dat acordul pe devizul de reparatii, atunci va trebui sa achite service-ului suma respectiva. In cazul in care service-ul nu avea contract de agreere cu asiguratorul, devizul poate fi aprobat partial de asigurator, iar diferenta sa o achitati dvs. Va trebui sa vedeti in care din cele 2 situatii va aflati.
cei de la midocar au contract cu cei de la UNIQA,azi am mers la ei sa imi dea toata discutia pe care au avut-o cu cei de la UNIQA si mi-au spus ca au trimis la cei de la UNIQA factura proforma si ca la aceasta au spus ca sunt de acord doar cu o parte din suma. cu restul sumei nu sunt de acord motivand "inspectia de risc".
Midocar mi-a spus azi ca ei nu imi pot da masina pana cand suma de 4780 lei nu este achitata(diferenta care UNIQA refuza acum sa o mai achite) si ca singurul lucru pe care ei il pot face pentru mine este sa imi puna la dispozitie toate documentele care le au si ca eu trebuie sa discut cu cei de la UNIQA si sa ajung la o intelegere cu ei.
concluzia lor fiind, cand li se achita reparatia primesc masina...
Factura proforma se aproba/respinge inainte de a se face reparatia.Service-ul a riscat/gresit procedand la reparatie inainte de a primi acceptul si nu are motiv legal sa va retina masina.Inspectia de risc se verifica inainte de a se da acceptul de plata.Inspectia de risc se face inainte de emiterea politei si cuprinde eventuale defectiuni pe care asiguratorul nu le va despagubi decat daca asiguratul le remediaza si prezinta asiguratorului masina din nou la inspectare.
deci daca cei de la midocar au trims factura proforma dupa repararea masinii este vina lor si sunt obligati sa-mi dea masina,nu?

Alte discuții în legătură

Casco uniqa accepta dauna apoi refuza plata. sky1 sky1 pasii: 1. Jantele masinii distruse pe drumul public intr-un sant perpendiculat pe carosabil. 2. Dosarul este deschis, inspectorul se deplaseaza pentru ... (vezi toată discuția)
Refuz de plata dauna casco lia88 lia88 Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere. In 29.12.2011 am deschis un dosar de dauna (in baza politei casco) deoarece mi-am gasit masina ... (vezi toată discuția)