avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CASCO Uniqa accepta dauna apoi refuza plata.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CASCO Uniqa accepta dauna apoi refuza plata.

pasii:
1. Jantele masinii distruse pe drumul public intr-un sant perpendiculat pe carosabil.
2. Dosarul este deschis, inspectorul se deplaseaza pentru constatare, face poze, documente, etc.
3. Uniqa VERIFICA DOSARUL, accepta despagubirea si imi da trimitere la un service agreat de catre ei pentru a imi inlocui jantele.
4. Imi sunt inlocuite jantele si dupa 6 luni service-ul ma suna sa-mi comunice ca nu s-a efectuat plata deoarece in contractul CASCO pozele masinii erau cu jantele de iarna si nu reiasa ca eu aveam jante de aliaj. Acum eu ar trebui sa platesc jantele.

Intrebari:
- nu era normal ca acceptul de plata sa fie refuzat la cercetarea dosarului nu dupa 6 luni?
- eu cum pot sa pun 8 roti pe masina deodata ca sa iasa in poze toate jantele care le am pentru masina(4vara + 4iarna)?

Sfaturi ...

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
sky1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Nita , Expert judiciar 15:49, 16 Mai 2010
Jantele de aliaj , se declara la incheierea politei, iar cele de iarna,ca dotari suplimentare.De fapt intrebarea privind tipul de jante a intrat obisnuinta asiguratorilor, aparand chiar ca loc de bifa in cererea/raport inspectie risc, fiind confirmate si de foto atasate.Eroarea/omisiunea inspectorului la avizarea daunei, nu constituie un motiv de a se accepta plata daunei, atunci cand este descoperita o posibila fraudare.(iar situatia initiala se considera conform datelor din polita)
Singura solutie ar fi (in functie de relatia/vechimea/istoricul avute la asigurator) sa negociati amiabil o solutie de mijloc.Va urez reusita si noroc!
Multumesc pentru raspunsul prompt.

Voi incerca sa negociez cu asiguratorul ... dar nu prea vad o reusita.

Acum problema ramane intre mine si service-ul de unde am primit jantele.
Ei amninta ca ma dau in judecata daca nu le platesc jantele.

Eu sunt dispus, si le-am comunicat asta, sa returnez jantele, plus pretul manoperei(montatul pe masina), plus o taxa de "deranj", dar ei refuza. Vor banii.

In principiu, daca ma dau in judecata eu va trebui sa le returnez produsele neplatite. (pentru ca este clar ca nu pot plati. altfel nu ajungeam la judecata.)
Ori eu sunt dispus sa le returnez ...

Se poate un sfat si in directia aceasta?

Va multumesc.
Problema este ca nu trebuiau sa va dea acceptul de plata. Iar daca au ajuns la concluzia ca inspectorul a gresit, asiguratorul trebuie sa-si asume raspunderea asupra greselii angajatului sau, caruia i se opreste si garantie materiala pt. astfel de greseli. Totul se rezolva printr-o discutie cu asiguratorul . Este valabila si varianta dv. de a inapoia piesele considerate a fi obtinute in mod fraudulos.
Inspectorul a gresit ,numai daca exista o semnatura si o stampila pe un deviz al reparatorului.Simpla incuviintare (din cap sau voce) nu reprezinta angajament de plata si se pare ca aceasta situatie o discutam.Ramane de pus in discutie si "agreerea" service-ului, care poate fi tacita sau prin conventie/contract scrisa, caz in care ar putea fi o incercare a acestuia de a obtine banii pe care de fapt trebuie sa-i plateasca asiguratorul.(care isi recupereaza pierderea de la angajatul responsabil)
Asa s-ar explica si faptul ca de fapt nu vor acoperirea unei pierderi(ex.recuperare jante) care se face in primul rand in natura si abia cand nu este posibil - prin echivalentul banesc.
N.B. Daca va avantajeaza, negociati plata diferentei dintre jantele de aliaj si cele care se considera ca au fost asigurate.;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
nucu$, utilizator
Eu am ajuns la service (reparator) cu toate documentele semnate si stampilate de catre reprezentantii Uniqa si documentul de "Constatarea avariilor" semnat si stampilat de catre inspectorul de daune. In alte conditii, cei de la service, nu demarau nici un fel de actiune in ce privea inlocuirea jantelor.
Asta in legatura cu relatia asigurator-service agreat.

O sa incerc si varianta cu plata diferentei dintre jante.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Uniqa nu imi achita reparatia gina89 gina89 buna seara, am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna acceptat, ulterior refuzat Mdragomir Mdragomir Buna seara, In urma cu putin timp, am avariat relativ minor ( zgaria si infundat aripa dreapta spate, si bara spate langa aripa)autoturismul personal, ... (vezi toată discuția)
Reparatie in regie proprie rouacasiope rouacasiope Buna ziua. Am deschis la euroins un dosar de daune, insa de 6 saptamani tot astept un raspuns... NU MAI AM RABDARE! Am nevoie de masina... Spuneti-mi, va rog, ... (vezi toată discuția)