avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz plata reparatie CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz plata reparatie CASCO

Buna ziua, as dori sa va supun atentiei o speta cu care ma confrunt acum si as aprecia orice sfat/indrumare in acest caz.
In iulie 2014 an achizitionat un autoturism de la Das Welt Auto Brady Bucuresti, Iuliu Maniu, in conditii de finatare prin Porsche Bank. Am avut obligativitatea de a incheia o polita Casco pe toata perioada contractuala de derulare a creditului. Cei de la Welt Auto s-au ocupat de toate formalitatile si actele necesare atat pentru credit cat si pentru polita Casco. De la acea data pana in prezent am achitat toate debitele fara intarzieri.
In luna decembrie am gasit autoturismul avariat in parcarea unui centru comercial. M-am prezentat la Politie (desi nu era necesar) si am obtinut dovada de reparatie. Cu aceasta m-am prezentat la Brady trade pentru reparatia masinii. Dansii au deschis un dosar la care au atasat toate documentele necesare, au facut fotografii, etc. Dupa cateva zile am primit telefon ca totul este in regula, sa ma prezint cu masina pentru reparat. In 2 zile a fost gata, am fost sunat dar nu o puteam ridica (si sa achit fransiza corespunzatoare) pana ce Uniqa nu dadea acceptul de plata.
Surpriza a venit dupa mai bine de 2 saptamani, cei de la Uniqa au refuzat achitarea reparatiei pe motivul ca la dosarul de Casco al masinii nu se regasesc pozele de risc facute (trebuiau facute) la Welt Auto inainte de a ridica masina in iulie 2014.
Am contactat pe cei de la Welt Auto, inca cauta de 2 zile email-ul pe care, sustin dansii, l-ar fi trimis catre brokerul Porsche Broker de Asigurari.
In acest moment serve-ul imi solicita mie plata reparatie in urma refuzului Uniqa de a deconta. Ma aflu in situatia de a nu fi gresit cu nimic, de a fi la zi cu toate darile catre banca si firma de asigurare si, cu toate astea, din cauza ca se pare ca cineva nu si-a facut treaba, sa stau cu masina blocata in service.
Ce sfat/indrumare imi puteti oferi?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alin_opran , utilizator 11:15, 24 Februarie 2017
Buna ziua,

Asigurarea a fost incheiata de intermediarul agreat de finantator. Intermediarul are un contract cu asiguratorul (Uniqa) unde sunt prevazute competentele de subscriere (incheierea politelor de asigurare si efectuarea inspectiilor de risc).

In cazul in care competenta de efectuare a inspectiei de risc era in sarcina intermediarului si daca nu si-a indeplinit obligatia, este o eroare a acestuia. Daca era in competenta asiguratorului, vina este a prepusului sau.

Intermediarul detine o asigurare de raspundere profesionala pentru faptele culpabile (acte de neglijență sau imprudență) săvârsite în mod involuntar.

In concluzie, daca nu s-a facut inspectia de risc si asiguratorul nu achita despagubirea, puteti sa va adresati catre intermediar cu o cerere de avizare/ achitare a reparatiilor autovehicului care nu a fost asigurat (in risc) din vina lui.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uniqa nu imi achita reparatia gina89 gina89 buna seara, am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna casco Nicolae1966 Nicolae1966 Am asigurat casco auto Logan si in urma unui eveniment(a fost zgariata de pasari pe mai mult de 50%). A fost intocmit dosar de dauna, m-am prezentat la un ... (vezi toată discuția)
Refuz plata casco AlexModrogan AlexModrogan Buna ziua.Am un automobil in leasing de la firma Porsche Leasing.In urma cu aproximativ 2 luni mi-am gasit masina lovita in parcare si m-am dus la constatare ... (vezi toată discuția)