avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... REFUZ PLATA CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

REFUZ PLATA CASCO

Buna ziua.Am un automobil in leasing de la firma Porsche Leasing.In urma cu aproximativ 2 luni mi-am gasit masina lovita in parcare si m-am dus la constatare la firma ASTRA.Dupa ce mi s-a facut aceasta constatare am fost indrumat catre un service , Porsche Romania,unde am lasat masina pentru reparatie.In momentul cand am fost anuntat ca masina este gata si pot veni sa o ridic , cei de la Astra , inspectorul de dauna care se ocupa de dosar , mai exact , mi-a spus ca nu pot ridica masina deoarece aceasta nu are INSPECTIA DE RISC facuta,si va trebui sa platesc o fransiza de 1500 euro/eveniment , desi eu am primit in original polita CASCO , impreuna cu "CONDITIILE DE AVARIE SI RISC" pentru automobilele in leasing , iar in acestea nu era mentionat nimic absolut despre aceasta inspectie de risc.Cei de la Porsche Leasing ma amana de aproximativ 16 zile , spunandu-mi : asteptam un raspuns de la ASTRA.Intrebarea mea este urmatoarea : cine este de vina pentru ca aceasta inspectie de risc nu s-a facut , cei de la Porsche Broker care mi-au facut asigurarea , sau cei de la Astra Asigurari care se folosesc de aceasta clauza ascunsa sau chiar inexistenta pentru a refuza plata reparatiei.Si ce pot face? Inafara de o plangere la CSA , pe care deja am formulat`o.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AlexModrogan , utilizator 13:23, 19 Ianuarie 2010
Inspectia de risc se face la incheierea unei asigurari Casco. Aceasta inspectie se face de catre inspectorul sau agentul de asigurare. Solicitati ca fransiza de 1500 euro sa fie platita de catre persoana care a incheiat asigurarea intrucat nu si-a indeplinit atributiunile de serviciu.
Succes!!!
Masina ati asigurat-o de noua? La o masina noua nu se face inspectie de risc.
In orice caz nu este vina dumneavoastra pentru ca nu s-a facut inspectia de risc. Tinand cont ca suntem in Romania, nu m-ar mira ca la un moment dat un asigurator sa "uite" intentionat sa faca inspectia de risc pentru a plati sume mai mici drept despagubire, motivand tocmai lipsa inspectiei de risc. Insa de asta exista CSA si ANPC. In paralel puteti sa va adresati si presei.Evz are o rubrica in care mai citesc despre minuni ale firmelor de asigurari : [ link extern ]
Un articol in presa ar pune presiune pe toate partile implicate - Astra, CSA si ANPC.
Cum spuneam, multe din aceste "minuni" sint facute "la intimidare", poate poate asiguratul va ceda.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
driverx, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri.Masina este una second hand.Plangerea la CSA am facut-o inca de acum o saptamana , atat impotriva firmei Astra Asigurari , pentru ca nu stipuleaza nicaieri nimic despre aceasta inspectie de risc , cat si impotriva firmei Porsche Broker , cea care mi-a incheiat practic asigurarea ,pentru ca nu am fost anuntat de lipsa acestei inspectii nici cand am facut constatarea , nici cand am fost invitat la service , ci doar cand masina era gata.
imi permit sa il contrazic pe colegul care a relatat mai sus ca nu se face inspectia de risc al autivehiculului, acest pas este obligatoriu, in cazul unei polite tip CASCO, si este in sarcina, inspectorului de asigurare care incheie polita sau a unei persoane abilitate cu acest lucrur de catre asigurator, despre franciza nu exista francize asa de mari francizele se ridica undeva intre 100 si max 300 euro per eveniment, acea suma fabuloasa ma cam sperie trebuie sa fie un scurt circuit pe undeva, detin un broker de asigurari si va pot ajuta in instrumentarea dosarului, flavius.jakubowicz@lidagrup.eu
Inspectia de risc este o sarcina/conditie impusa celui care efectueaza asigurarea inainte de a incheia polita ,deci lipsa acesteia(ca formular intocmit la dosarul politei) nu poate fi reclamata/imputata asiguratului (clientul care a platit prima si a intrat in posesia politei devine asigurat).
Fransiza nu poate fi instituita retroactiv intocmirii politei de asigurare,unde trebuie obligatoriu sa se regaseasca inscrisa.
Eroarea comisa de cel care a intocmit polita, este imputabila acestuia si nu poate fi pretinsa asiguratului decat in "disperare de cauza" si absolut neoficial.
La achizitionarea masinilor in sistemul leasing, numai atunci cand polita se intocmeste cu valabilitate incepand de la plecarea din tara de import, se constituie o fransiza, pana la intrarea in posesia utilizatorului, sub rezerva efectuarii inspectiei de risc(polita se intocmeste fara a fi vazut autovehiculul), dupa care aceasta fransiza nu mai opereaza.Aceasta prevedere este specificata de obicei numai in contractul-conventie intre asigurator si soc. leasing, pentru a proteja autovehiculul inca inainte de a intra in tara(pe parcursul transportului) .Asa se explica marimea acesteia.
Normele interne au fost incalcate de catre angajati, care raspund administrativ pentru incorectitudine, din acest motiv se incearca intimidarea asiguratului(tot din lipsa de profesionalism).
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Am aflat că am franșiză în contract după ce am reparat mașina, iar în pv de constatare întocmit de asigurător scrie franșiză 0. pot negocia suma de plată? andreicostinlica andreicostinlica Buna ziua, Apelez la acest forum deoarece sunt intr-un impas. In urma cu 1-2 luni am avut un accident de circulatie, vinovat fiind eu. Am incheiat ... (vezi toată discuția)
Refuz plata reparatie casco alin_opran alin_opran Buna ziua, as dori sa va supun atentiei o speta cu care ma confrunt acum si as aprecia orice sfat/indrumare in acest caz. In iulie 2014 an achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Leasing masina - proces pierdut SAlex123 SAlex123 Buna ziua, Acum un an am avut un accident cu masina, rezultand intr-o dauna totala. Masina a fost achizitionata in anul 2009 Noiembrie. Tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)