avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz reparatie Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz reparatie Casco

Buna ziua,

Sunt proprietarul unei polite casco "premium" la Grawe Romania. Luna trecuta, am reusit performanta de a imi avaria masina pe partea dreapta intr-o parcare. Îndoit aripa dreapta, sărit vopseaua, câteva zgarieturi pe usi. Am mers la asigurator, s-a deschis dosar de dauna, mers la service pentru reparatie. Asiguratorul refuza plata integrala a reparatiei motivand ca avariile sunt pe elemente care au fost consemnate cu avarii ( câteva puncte de vopsea sarite) la încheierea politei casco. Mai pe scurt accepta indreptarea aripii fără vopsire si vopsirea unei singure usi. Este legal asa ceva? Credeti ca ajuta o petitie la ASF sau ANPC? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george_valentin , utilizator 18:16, 7 Iunie 2017
Pentru ca Romania se afla pe un loc fruntas in privinta fraudelor in asigurari iar castigurile din asigurari in Romania sunt in medie mai mici decat in alte tari asiguratorii compenseaza cu astfel de practici .... hmmm ... abile. Daca la momentul in care ati incheiat polita ati avut o mica zgarietura sau o mica lovitura pe aripa nimeni nu va zis sa mergeti reparati vopseaua la un pret mic si sa reveniti pentru a incheia polita care astfel va acoperi si vopsitul ci au incheiat polita stiind de la inceput ca in cazul unui incident nu vor plati vopsitul.
Din unghiul lor de vedere d-voastra le cereti sa va aduca autovehiculul intr-o stare mai buna decat cea din momentul incheierii politei, ceea ce depaseste limitele unei asigurari.
Asadar, v-au pacalit prin neinformare, una dintre cele mai utilizate modalitati de pacalire in relatiile profesionist-neprofesionist.
Eu nu am cerut sa fie reparate daunele initiale, doar cele din dosarul de dauna. In polita casco nu se pomeneste nimic despre asa ceva, vopsit etc. In concluzie, nu merita sa ma mai complic cu plângere la ASF/ANPC si sa accept oferta lor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar dauna acceptat, ulterior refuzat Mdragomir Mdragomir Buna seara, In urma cu putin timp, am avariat relativ minor ( zgaria si infundat aripa dreapta spate, si bara spate langa aripa)autoturismul personal, ... (vezi toată discuția)
Reparaþie auto în garanþie pe casco cu regres rca cosminph cosminph Bună ziua. În urmă cu o săptămână am fost implicat într-un accident rutier în care mi-am avariat auto din vina altui conducător. Întrucât deţin ... (vezi toată discuția)
Polita casco STS211 STS211 Buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu un dosar de dauna pe casco. Acum cateva zile sotia a lovit un maidanez, si s-a dus la asiguratorul unde am ... (vezi toată discuția)