Cand primiti de la tribunal sentinta cu motivarea ei o puneti in aplicare, daca sunteti concediata de societatea cu care v-ati judecat, faceti o adresa catre societate sa puna in aplicare HJ, asteptati 15 zile, dupa care daca nu s-a intamplat nimic, mergeti la un executor , mai asteptati circa 12 zile si daca nici de data aceasta nu s-a intamplat nimic favorabil dvs. mergeti la parchet si depuneti o plangere penala impotriva reprezentantului legal al societatii pentru neexecutarea HJ.
Hotararea o comunicati angajatorului
Daca in termen de 15 zile nu sunteti informata de catre angajator referitor la punerea dvs in drepturi,contactati executor judecatoresc si demarati procedura legala
Buna ziua,
Termenul de 15 zile in care angajatorul trebuie sa raspunda cererii de aplicare a hotararii judecatoresti este valabil si in cazul in cazul se dispune reintegrarea la locul de munca detinut anterior litigiului?
Cu stima
1. Termenul de 15 zile , prevazut de Codul Muncii, se refera numai la situatia neexecutarii unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor.
2. In Codul Muncii, demisia este definita ca act unilateral de vointa a salariatului care comunica angajatorului, printr-o notificare scrisa, incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea preavizului.
Uite un model de demisie
Domnule Director,
Subsemnatul / a ..................... , angajat/a in functia de………… in cadrul societatii XYZ s.r.l, prin prezenta va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca nr………….din data zz/ll/aa, in baza art. 79 din Codul muncii - Legea 53/2003 modificata si completata, prin demisie , cu respectarea preavizului de … zile prevazut de legea mai sus mentionata.