avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate act vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate act vanzare

Buna ziua!

Pe 8 septembrie 2009, am cumparat o casa de la parinti, prin contract de vanzare cumparare. Pe 11 februarie 2010, tatal a decedat. Intrebarea mea este : sora mea - poate sa strice acest act de vanzare cumparare?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alina Stroila , Avocat 18:30, 3 Aprilie 2010
da, sora poate incerca sa demonstreze ca de fapt a fost o donatie deghizata , ca nu s-a platit pretul, donatie prin care i s-a incalcat dreptul la rezerva susccesorala .
Sa incercatiu sa faceti dovada platii pretului, pentru a fi la adapost.
in principiu orice contract poate fi atacat
in cazul dvs depinde daca a fost incalcata rezerva suucesorala, daca surorii dvs ii revine sau nu ceva de pe urma tatalui, etc sunt f multe necunoscute, dar si asa, ca sa introduci o actiune pt anularea unui contract de vanzare cumparare, taxa de timbru se calculeaza la valoarea imobilului, deci destul de mult...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare apartament con_adi con_adi Acum zece ani, tatal meu a cumparat un apartament iar in contractul de cumparare-vanzare m\'a trecut pe mine ca proprietar. Relatia dintre mine si tatal meu ... (vezi toată discuția)
Cum poate sora mea dovedi ca a cumparat partea mamei noastre din casa - exista un act de vanzare cumparare, dar banii s-au dat ? Anca Ionescu Anca Ionescu Suntem 2 surori; dupa moartea ultimului parinte - mama - am vrut sa facem succesiune si sora mea a zis ca mama i-a vandut mai demult partea ei dupa succesiunea ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj Johnny81 Johnny81 Buna ziua! Eu detin o jumatate dintr-o treime al unui apartament. Sora mea la fel. Tatal nostru 2/3. Totul in urma succesiunii de pe urma mamei noastre. ... (vezi toată discuția)