avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua - vreau partea mea din casa părintească
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua - vreau partea mea din casa părintească

hristos a inviat,
am 2 surori care sunt proprietare pe casa parinteasca jumatate din casa si teren la una si jumatatea cealalta la alta

intrebarea mea este eu pot sa am partea mea de casa si teren doar acordul uneia dintre surori sau este nevoie de amandoua
multumesc mult
Ultima modificare: Luni, 19 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 16:30, 15 Aprilie 2010
Depinde, datorita carui act au devenit cele 2 surori ale dvs. proprietare? si de ce nu beneficiati si dvs. de o cota din casa parinteasca?
Fiecare sora isi poate instrainacota ei din proprietate fara a fi necesar acordul celeilallte.
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2010
ContSters47264, utilizator
Inteleg faptul ca aveti doua surori proprietare pe o cota de 1/2 parte din casa si teren, fosta proprietate a parintilor. Doriti sa obtineti o cota de 1/2 din proprietatea aceasta de la una din surori.
Pentru a dobandi, printr-o forma sau alta, dreptul de proprietate asupra a 1/2 din casa si teren, este necesara efectuarea unei documentatii cadastrale pentru dezmembrarea celor doua loturi, deoarece cota de 1/2 este ideala si nu fizica, astfel ca trebuie sa stiti care cota si ce forma va avea aceasta cand o cumparati.
Dupa efectuarea acestei documentatii, cele doua loturi vor fi identificate si vor primi nr. top diferite, dupa care veti putea dobandi cota dorita de la proprietar, sora 1 sau sora 2. ;)
Ceva nu se leaga in ceea ce spuneti! Cum au ajuns cele 2 surori coproprietare pe casa parinteasca si terenul aferent? Si cum de ati ramas dvs pe langa aceasta ecuatie?B-)
Mihai, poate a renuntat expres la mostenirea parintilor sau a fost de acord cu incheierea unui contract de instrainare a dreptului de proprietate asupra imobilului de catre parinti cu cele doua surori. ;)
Nu stiu ce inseamna pentru d-voastra. ca cele doua surori sunt proprietare pe imobilele care fac parte din averea celor pe care-i mosteniti.
Ar trebui, sa dati detalii in acest sens daca doriti sa primiti un raspuns cat de cat bun si folositor.

Alte discuții în legătură

Impartirea mostenirii typa typa suntem 3 surori,parintii decedati,avem un act de mostenire.Dupa moartea mamei sa facut succesiune iar cele 2 surori au cedat in favoarea mea.Dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Vrem să ne reorganizăm loturile moștenite. ce să alegem, vânzare sau dezmembrare? vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. In trecut am dezmembrat un teren pe care erau si constructii. Dezmebrarea s-a facut in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,am o nedumerire,mama are 2 proprietăți,noi suntem ... Druji Druji Bună ziua,am o nedumerire,mama are 2 proprietăți,noi suntem 2 surori.Ea vrea să ne facă acte la amândouă in genul vânzare - cumpărare .Întrebarea mea ... (vezi toată discuția)