avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,am o nedumerire,mama are 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,am o nedumerire,mama are 2 proprietăți,noi suntem ...

Bună ziua,am o nedumerire,mama are 2 proprietăți,noi suntem 2 surori.Ea vrea să ne facă acte la amândouă in genul vânzare - cumpărare .Întrebarea mea este dacă ea îmi face mie personal fără soț,el ar putea deveni proprietar?Casa este casa părintească,iar soțul mai are un copil din altă căsătorie.Copilul ar putea cere parte? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:18, 23 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va facă donație. Oricum, cu siguranță nici mama nu va pretinde un preț, și nici dvs nu i-l achitați în realitate.
Bunurile dobândite prin donație sunt bunuri proprii. Chiar dacă sunteți căsătorită.
În caz de divorț, bunul donat nu este inclus la partaj, iar în caz de deces, depinde de ordinea plecării pe lumea cealaltă.
Dacă decedati dvs prima, va moșteni și soțul dvs o cota, iar mai departe, la decesul soțului, cota lui va fi moștenită de copilul sau (singur sau împreună cu eventualii copii pe care ii are cu dvs).

Dacă va vinde, orice bun cumpărat în timpul căsătoriei este bun comun, amândoi sunteti proprietari și în caz de divorț se împarte
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Druji a scris:
Ea vrea să ne facă acte la amândouă ...


Sau ar putea să-și vadă liniștită de viață, să plece liniștiță când o fi să plece și, la vremea aceea, să împărțiți dvs., amândouă, cele două proprietăți.
Sau, eventual, scrie și un testament prin care lasă prorietatea 1 fiicei X și proprietatea 2 fiicei Y (dacă diferența de valoare dintre ele nu-i zdrobitor de mare).

Există întotdeauna mai multe variante. Alegerea celei mai bune dintre ele depinde (mai ales) de ... „de ce?” (motivul determinant pentru care vrem să facem ceea ce vrem să facem).
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2022
romascanu, moderator
Testamentul este făcut dar sora își dorește să fie proprietară acum,nu când nu va mai fi mama,in felul acesta eu aș ieși în pierdere,căci la ea e doar teren,iar eu am ridicat o casă,in urma unui împrumut la bancă.Asa după decesul mamei unde stau eu s-ar împărți în două.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
sa va doneze fiecareia dupa cum v-ati inteles daca si maam vrea sa va dea de acum.
ce vrea sora, e irelevant, trebuie sa vrea si mama.

Mama vrea să îi facă acte de proprietate așa cum își dorește sora,deci eu cum aș rămâne?Ce e de făcut?

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Act donatie sau vinzare cumparare mag03 mag03 Mama vrea sa mi lase imobilul in care locuieste fiind singura avere a ei .Cum trebuie procedat deoarece mai am un frate si vrea sa ma protejeze eu fiind ... (vezi toată discuția)
Cedare/transfer drept de proprietate teren de la parinte la copii abri abri Buna ziua, mama mea care are o varsta inaintata (76 ani) doreste sa ne lase mostenire, mie si fratelui meu, un teren care ii apartine si pentru care este ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unui bun propriu simioncarmen simioncarmen mama mea are mostenire un apartament, prin titlu de mostenitor, de la bunica. mentionez ca la data decesului bunicii mama era casatorita cu o alta persoana ... (vezi toată discuția)