avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avocat pentru recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avocat pentru recurs

Partea vatamata intr-un dosar penal poate cere la al doilea termen un avocat din oficiu?Cum se face dovada lipsei mijloacelor materiale pentru angajare avocat?
Adeverinta de la circa financiara?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: io_io , utilizator 08:50, 6 Aprilie 2010
Ajutorul public judiciar se acorda, in urma unei cereri la barou, sau chiar in instanta, prin cerere scrisa, declaratie pe proprie raspundere ca nu ati mai beneficiat de ajutor public judiciar , dovada ca nu aveti posibilitati financiare , etc..
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
Cererea pentru avocat din oficiu se poate face la barou in preziua recursului?
Trebuie sa aduc vreo adevarinta?
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2010
io_io, utilizator
Asistenta juridica a partii vatamate in procesul penal nu este obligatorie potrivit legii, astfel ca doar instanta este cea care poate dispune in situatia in care considera ca partea vatamata nu se poate apara singura, dispune emiterea unei adrese catre barou pentru desemnarea unui avocat din oficiu.
In consecinta cererea la barou din punctul meu de vedere este inutila.
In principiu da, puteti avea la dvs. o adeverinta de venituri pe care sa o prezentati intstantei impreuna cu cererea de acordare a unui avocat din oficiu, insa asistenta partii vatamate nefiind obligatorie doar daca discutam de situatii speciale si cauze complexe instanta decide emiterea adresei de care va vorbeam mai sus, insa incercati.
adeverinta din care rezulta veniturile lunare din salariu sau pensie, adeverinta de la Adm. financiara cum ca nu realizati venituri din alte surse
Impartasesc punctul de vedere al distinsei dne.avocat Petre,astfel ca:
Asistenta juridica a partii vatamate nu este obligatorie,astfel ca daca aceasta ar solicita asistenta juridica gratuita,trebuie sa se adreseze instante,urmand ca aceasta analizand cererea formulata sa dispuna cu privire la masurile care trebuiesc luate,prin incheiere de sedinta.
Urmeaza sa depuneti cererea insotita de toate actele doveditoare in instanta.

Alte discuții în legătură

Avocat din oficiu ioasaf ioasaf buna seara, Daca am fost chemat in judecata pentru insulta art 205 , dar nu am bani sa angajaz un avocat, am dreptul la un aparator din oficiu?Daca cer un ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu ContSters83715 ContSters83715 cine a mai apelat la un avocat din oficiu cui s-a adresat? Baroului , instantei, asociatiei care are fonduri de la uniunea europeana in acest sens? cum a ... (vezi toată discuția)
Cum aflu avocatul din oficiu aidu aidu Admite cererea. Acordă asistenţă juridică gratuită petentului, pe tot parcursul procesului şi dispune desemnarea unui apărător din oficiu conform Legii ... (vezi toată discuția)