avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... autritatea tutelara pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

autritatea tutelara pensia alimentara

buna ziua as dori sa stiu si eu unde se afla autoritatea tutelara ilfov??
si cum se calculeaza pensia alimentara l aun copil de 5 luni .si ce drepturi am in cazul in care am trait cu mama copilului meu in concubinaj si copilul este pe numele meu.ce as putea face legal .





















va multumesc astept un mail:O:O
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:44, 6 Aprilie 2010
Pensia unui copil se calculeaza in functie de pana la 1/4 din venitul net realizat pe ultimele sase luni de parintele care presteaza obligatia de intretinere,in functie de varsta si necesitatile reale ale copilului pentru crestere si educare .
In cazul unui proces de pensie de intretinere,probabil ca acesta este sensul intrebarii,actiunea trebuie sa ii fie opozabila autoritatii tutelare din cadrul Primariei unde este arondat domiciliul paratului/ei.
Puteti solicita fie incredintarea copilului in temeiul art.42 c.fam,dar mai puteti solicita instantei stabilirea unui program de vizitare a minorului,este drept destul de limitat in timp,avand in vedere varsta frageda a copilului
ms mult si in cazul in care eu nu am carte de munca dar am un pfa deschis ce pot face.cam cat ar putea sami caera pensia alimentara
Pensia minorului este de 25% din venitul net al parintelui obligat la plata pensiei de intretinere in favoarea minorului sau raportat la venitul minim pe economie in cazul in care nu realizeaza venituri.
Drepturile dvs. sunt:
-puteti solicita incredintarea minorului si obligarea mamei la plata unei pensii
-puteti solicita stabilirea unui drept de vizita al acestuia in cazul in care minorul este incredintat mamei,
-mai puteti solicita sa se incuviinteze ca minorul sa poarte numele dvs. fara sa va casatoriti cu mama acestuia.
Toate acestea pot fi stabilite pe cale judecatoreasca.
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
wio wio a scris:

ms mult si in cazul in care eu nu am carte de munca dar am un pfa deschis ce pot face.cam cat ar putea sami caera pensia alimentara



In aceasta situatie pensia se va calcula pana la 1/4 din veniturile ,declarate la Sectia Financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt un tata al unui copil de 6 luni wio wio wio wio sunt despartit de mama copilului de 2 luni copilul este pe numele meu si as vrea ca intro zi sa il fur din cauza ca nu ma lasa sal vad.nu suntem casatoriti am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marco-sainz marco-sainz Sunt divortat,copilul a fost incredintat mamei,el avand o varsta frageda la data procesului.Am platit pensia alimentara ani la rand,dar de 2 ani fosta sotie a ... (vezi toată discuția)
Apararea in divort eduard2006 eduard2006 Salut sunt casatorit de 3 ani avem impreuna un copil de 2 ani ea a intentat divort fara a avea motive temeinice in acest sens si-a angajat un avocat.eu nu imi ... (vezi toată discuția)