avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... APARAREA IN DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

APARAREA IN DIVORT

Salut sunt casatorit de 3 ani avem impreuna un copil de 2 ani ea a intentat divort fara a avea motive temeinice in acest sens si-a angajat un avocat.eu nu imi permit unul si prefer ca banii sa ii folosesc in scopul cresterii si educarii copilului. ma pot apara singur in instanta ?ma poate ajuta cineva in acest sens?mentinez ca am fost alungat din caminul conjuga si de langa copil si am avut prima infatisare la care am cerut un nou termen din lipsa de aprare.nu as vrea sa lungesc procesul la nesfarsit considerindul traumatizant atat pentru mine cat si pentru mama copilului meu.ce ma sfatuiti in acest caz?pentru mai multe detalii voi posta in continuare pe forum.va multumesc anticipat si o intrebare care sunt drepturile pe care le pot obtine vizavi de copilul meu???in sensul de vizite etc...
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2008
eduard2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 16:53, 28 Decembrie 2008
Asistenta juridica (angajarea unui aparator ) nu este obligatorie intr-un proces de divort.

Sigur ca un avocat va poate oferi directii precise ale unui asemenea proces (facand precizari cu privire la incredintarea minorului , numele acestuia , pensia de intretinere , partajul bunurilor comune etc.)

partile pot cere un singur termen pt lipsa apararii .

Daca respectivul bun imobil in care domicilati a fost dobandit in timpul casatoriei , deci este bun comun , dvs aveti dreptul a reveni oricand la acesta.

Daca locuinta este bun propriu al sotiei , atunci ea poate dispune de dreptul sau de proprietate dupa bunul sau plac , permitandu va sau interzicandu- va sa locuiti in acesta.

Sotia dvs trebuie sa aduca argumente convingatoare ca raporturile de familie au fost grav si iremediabil afectate ....
Dvs va puteti prezenta in instanta fara aparator , sau puteti apela la serviciile unuia , intrucat onorariile difera , si nu sunt chiar atat de mari.

Instanta de judecata va hotari si carui parinte va incredinta minorul , avand in vedere interesul suprem al acestuia.

Daca acesta va fi incredintat mamei , dvs veti putea fi obligat la plata pensiei de intretinere .(daca mama o va solicita )

Partajul va include numai bunurile proprietate comuna in devalmasie , bunurile dobandite de la data casatoriei conform art 30.C.Fam.

Actiunea in partaj poate fi introdusa oricand , intrucat este imprescriptbila.

Decurg multe consecinte juridice din desfacerea casatoriei prin divort...Sfatul meu este , totusi , sa apelati la un avocat pt lamuriri in acest sens !


va doresc succes.

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
depinde cum a solicitat sotia ca sa fie desfacuta casatoria:
O cale civilizata, in cazul dvs, unde exista si un copil minor, e aceea a desfacerii casatoriei din vina ambilor soti, unde instanta va pronunta o hotarare fara motivare ( adica nu va mai relata ca sotul a facut aia si sotia cealalta, unde, in realitate ambii soti sunt injositi), se va stabili cui ramine copilul si pensia de intretinere pentru celalalt, se va face ancheta sociala pentru copil si, in maxim doua trei termene va fi totul gata.
Desigur ca va puteti apara si singur, insa va fi mai dificil. In situatia expusa ar trebui sa faceti intimpinare si sa solictati respingerea divortului sau desfacerea casatoriei din vina ambilor soti. Mai puteti formula de asemenea si cerere reconventionala prin care sa solicitati desfacerea casatoriei din vina reclamantei pirite, aceasta fiind culpabila pentru destramarea relatiilor de casatorie. Toate aceste situtaii le puteti proba cu martori, pot fi folositeca martori si rudele cu exceptia dscendentilor.
va multumesc de sfat ideea e ca nu avem bunuri comune ci doar minorul si ea este cea care vrea sa ne complicam viata prin instante eu unul sunt de acor cu incredintarea copilului mamei in general si nu din comoditate sunt de acord cu plata unei pensii alimentare dar totul se coplica prin refuzul ei de comunicare ce pot face???
Dar care sunt pretentiile ei? Ce solicita prin cererea de chemare in judecata?

Alte discuții în legătură

Divort ContSters135607 ContSters135607 sotia cere divortul eu am o alta relatie cu o alta persoana sant de acord ce trebuie sa fac avem 2 copii minori gemeni au 14 ani si vrea sa stea cu mama lor ... (vezi toată discuția)
Divort stan...[cont sters la cererea utilizatorului] stan...[cont sters la cererea utilizatorului] buna seara .as dori sa stiu care sunt cheltuielile unui divort avand in vedere ca sunt dispus sa renunt la tot ce-am agonisit cu actuala sotie.m-ar interesa ... (vezi toată discuția)