avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sotia cere divortul eu am o alta relatie cu o alta persoana sant de acord ce trebuie sa fac avem 2 copii minori gemeni au 14 ani si vrea sa stea cu mama lor ai inteleg eu lipsesc mai tot timpul dar le vreau binele chiar daca nu sant langa ei

Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:10, 16 Martie 2010
Daca aveti copii minori nu puteti sa divortati prin acord. Este necesar ca actiunea de divort sa fie redactata asa fel incat casatoria sa se desfaca din vina unuia sau ambilor soti. Cat priveste incredintarea minorilor, o puteti cere prin aceiasi actiune mai ales daca sunteti de acord. Veti plati o indemnizatie de intretinere in functie de veniturile realizate.Daca instanta va considera necesar va audia pe cei doi minori.
Este bine ca va ganditi la binele copiilor.
Va recomand sa adoptati o atitudine civilizata asa fel incat sa nu faceti circ, asa cum de regula se intampla in divorturi. Este bine sa ramaneti aproape de copii.
Succes.
Sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa comuna (asta pentru a nu mai fi necesar sa se audiexe martori) , solicitati ca mamei sa-i fie incredintati minorii si sa va obligati sa le platiti o pensie de intretinere o anumit suma de bani care sa o multumeasca pe sotie ...in caz contrar instanta va stabili din oficiu 2/3 din venitul net obtinut de dvs. din munca.
Daca exista bunaintelegere puteti rezolva divortul de la primul termen de judecata daca este efectuata ancheta sociala si daca dvs. sunteti de acord cu pretentiile ridicate de sotie.
Succes1
daca sunteti de acord cu incredintarea minorilor, nu inseamna ca nu veti mai avea relatii cu ei, ca vor veni in vizita la dvs si ca nu le veti asigura spreijinul financiar sub forma unei pensii de intretinere in procent de 25 la suta din veniturile dvs..
Chiar daca solicitati desfacerea casatoriei din culpa comuna si in acelasi timp pronuntarea unei hotarari nemotivate, este necesara administrarea probei cu minim un martor de fiecare parte sau unul comun insusit de ambele parti.
solicitati desfacerea casatoriei din culpa comuna, fara motivarea hotararii .
avand peste 10 ani, minorii vor fi audiati in camera de consiliu .
daca sunteti de acord ca minorii sa fie incredintati mamei , puteti cere si program de vizitare a acestora .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apararea in divort eduard2006 eduard2006 Salut sunt casatorit de 3 ani avem impreuna un copil de 2 ani ea a intentat divort fara a avea motive temeinice in acest sens si-a angajat un avocat.eu nu imi ... (vezi toată discuția)
Divort alkalina alkalina Casatoriti de 8 ani, un copil de 1 an si 6 luni, fara nici un fel de bunuri comune. Vrem sa divortam cat mai rapid si elegant. Am stabilit fara dubiu ca ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters95887 ContSters95887 Buna ziua! Sunt casatorita de 14 ani si am doi copii minori. Vreau sa divortez si v-as ruga sa-mi spuneti pasii pe care ii am de parcurs tinand cont ca nu ... (vezi toată discuția)