buna seara .as dori sa stiu care sunt cheltuielile unui divort avand in vedere ca sunt dispus sa renunt la tot ce-am agonisit cu actuala sotie.m-ar interesa durata si cum sa incep procedura de divort.mentionez ca avem si un copil minor pe care sunt de acord sa-l las sotiei.multumesc
Daca ambii soti sunt de acord, alegeti varianta desfacerii casatoriei din culpa comuna , fara motivarea hotararii. Se va face o ancheta sociala pentru copilul minor, se va stabili faptul ca minorul sa fie incredintat mamei , veti decide daca sotia va pastra numele dvs sau va reveni la numele avut inainte de casatorie si oboigatia dvs. de a plati lunar o pensie de intretinere pentru copil. Puteti sa va intelegeti si asupra unui program de vizitare, petrecerea vacantelor, etc. a copilului la dvs. Taxa de timbru si timbru judiciar e de 40 lei.
Ca cerere adiacenta, puteti solicita si partajul bunurilorobtinute in timpul casatoriei, se va redacta o tranzactie prin care instanta va lua act de intelegerea sotilor. Costul acestei cereri e tot de 40 lei.
Daca veti aprecia ca aveti nevoie si de un avocat, veti negocia direct cu acesta onorariul cuvenit.
Taxa de timbru pentru divort este de 39 lei si timbru judiciar de 0,30 lei.
Chiar daca sunteti dispus sa renuntati la tot in favoarea sotiei, tot o sa trebuiasca sa-i platiti pensie de intretinere copilului. asa ca ...poate ar trebui sa va mai ganditi....
Sau poate va permiteti ca dupa pronuntarea divortului sa achitati pensia de intretinere stabilita de instanta....
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
ContSters88308
Buna sunt casatorit de 10 ani im-i doresc sa divortez pe cale amiabila sotia de acord
Se poate divorta fara a platit onarariu avocatului ?
(vezi toată discuția)
Divort
TESO
ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)