avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna seara! daca o persoana a fost in somaj timp de un an iar dupa si-a gasit un loc de munca fara sa aiba nici o zi intrerupere. Patronul a angajat-o pe perioada nedeterminata din somaj am inteles ca el este scutit de la plata unor contributii timp de vreo 6 luni sau 1 an nu stiu exact .Ce se poate intampla daca doamna respectiva ramane intre timp insarcinata,mai poate beneficia de concediu de ingrijire copil avand in vedere ca patronul la care lucreaza este scutit de plata cas,contributie somaj etc???se incadreaza sa primeasca acei bani pt cresterea copilului????
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:44, 8 Aprilie 2010
tudorvaleriu a scris:

Doamna respectiva nu are de ce sa-si faca griji. Perioadele respective sunt recunoscute de lege pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani.
si daca somajul este luat ca urmare a terminarii unui ciclu de invatamant superior la o facultate de stat, cu cursuri la zi, insa sarcina depasestre cele 9 luni de somaj?se mai poate plati lunar din buzunar CAS-ul pt a beneficia de CIC?Stiu ca acum cativa ani acest lucreu era posibil si ca oricine isi platea din buzunar la casa de pensii beneficia de indemnizatia minima de 600 roni
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2010
p.Anamaria, utilizator
1. Acordarea CCC pana la 2 ani si indemnizatia aferenta nu sunt conditionate de plata contributiilor,asa ca le veti plati degeaba.
2. Obligatoriu este obtinerea de venituri profesionale supuse impozitarii sau de perioade asimilate acestora.
3. Sa incerce sa prelungeasca somajul cu concediu medical pana o intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.
dar totusi legea spune ca beneficiaza de indemnizatie persoanele care si citez " * au realizat, in sistemul public de pensii - un stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala."Acum eu ce sa mai inteleg?ca degeaba cotizez lunar la stat?indemnizatia nu o sa o primesc?
eu din ce am citat mai sun inteleg ca daca am un contract cu casa de pensii si imi platesc lunar cas-ul aferent unui anumit salariu, pot beneficia de indemnizatie.
Legile astea ma baga in ceata#-oHelp!
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
p.Anamaria, utilizator
Va rog sa precizati din ce lege si ce articol este textul pe care l-ati citat.
Beneficiaza de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului:

persoanele care au lucrat cu contract de munca in strainatate si pot dovedi acest lucru
cei care au statut de avocat
cei care au beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare profesionala
cei care se afla in perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului universitar, care au dat licenta sau examenul de diploma si urmeaza sa se angajeze sau sa intre in somaj
persoanele care au beneficiat de pensii de invaliditate
cei care nu au cerut indemnizatie.
Conditii suplimentare de primire a indemnizatiei

Pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului, trebuie ca in ultimele 12 luni sa fi cotizat la asigurarile sociale. In ultimele 12 luni se pot include urmatoarele perioade:

ti-ai insotit sotul/sotia in misiune permanenta diplomatica in strainatate
ai beneficiat de ajutor de somaj
ai avut concedii si indemnizatii de asigurari sociale si de sanatate
ai realizat, in sistemul public de pensii - un stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala.

inclusiv aici pe forum gasesc raspunsuri care se bat cap in cap: www.avocatnet.ro/content/for... ::((
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
p.Anamaria, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mihaitzab mihaitzab am nevoie de informatii autorizate privind urmatoarea problema nu mai lucrez din 7 sept 2009, sunt in somaj de o luna si insarcinata in 12 saptamani. ma ... (vezi toată discuția)
Incheiere indemnizatie somaj, continuare cotizatie ADRIANA_O ADRIANA_O Buna ziua, Pe data de 30 octombrie 2010 mi se incheie indemnizatia de somaj si dupa aceasta data, vreau sa cotizez la stat in ideea de a avea vechime la ... (vezi toată discuția)
Ajutor maternal Soames Soames sotia mea este in somaj pana in luna august, mai exact pana prin 09 august, urmand sa se angajeze de la 1 septembrie... in cazul in care ramane insarcinata, ... (vezi toată discuția)