Uitati pe scurt cum sta treaba:
Acum doi ani am fost dat in judecata de catre mama fiului meu (cu care n-am fost insurat)pentru stabilirea unei pensii de intretinere...Deoarece am adus probe si martori care-au dovedit ca-mi pasa de copil,achitand-ui mamei pe langa sume consistente de bani alte lucruri am obtinut in instanta un program de vizita:O data la 2 saptamani de sambata ora 10 pana duminica ora 18....o saptamana in vacanta de iarna...si 2 in cea de vara.
Incepand cu luna iunie a anului trecut comportamentul mamei s-a schimbat si nu mi-a mai permis accesul la copil..ba mai mult a incercat prin toate mijloacele sa ma indeparteze.
La gradinita educatoarea a ramas traznita cand copilul meu i-a spus...el nu este tatal meu...el este Ghita.
Cum pot sa restabilesc o stare de normalitate?Care este calea?
Mentionez:Exista o hotarare judecatoreasca dar in acest moment nu este respectata....ba mai mult comportamentul si modul de viata al copilului s-a schimbat in rau.
Cu privire la copii poti executa hotararea insa, competent este serviciul de protectie a copilului din raza de domiciliu. Poti formula si reancredintare, daca vrei sa iei copilul sau poti face o plangere impotriva mamei de nerespectare a hotararii judecatoresti.
multumesc ptr ajutor...ideaa cu serv ptr protectia minorului este buna...din pacate doar pe hartie,birocratia este atat de mare incat,nici macar la telefon nu gasesti pe cineva ....iar personalul este tot timpul pe teren.
Cred ca este o institutie creata sa lucreze doar in interesul angajatilor....asa cum mai sunt cateva...dau bine pe hartieX-(.
O sa incerc cu varianta plangerii in justitie....cred ca la ora actuala este singura functionala.
Cat despre executorul judecatoresc ...ce sa zic...nici nu mi-a trecut prin cap,si nici nu vreau sa ma gandesc la reactia mamei fata de copil in momentul in care-i bati la usa in varianta asta....#-o
Daca va ganditi doar la copil, mergeti pe reincredintare cum vi s-a spus.
Daca aveti ceva cu mama, faceti plangere, dar riscati sa va inrautatiti relatia cu copilul - 'Ia uite, taica-tu m-a cheama pe la parchet ca sa fac puscarie!"; afirmatii de genul asta, in viitor, nu va for face deloc bine in relatia cu copilul, dimpotriva...
asa este...o s-o actionez in instanta cerand incredintarea copilului...
Pe de alta parte daca ma gandesc mai bine ea nu are o hotarare de incredintare...copilul s-a nascut,l-am crescut impreuna 2 ani...apoi drumurile noastre s-au despartit,nefiind casatoriti.Ea m-a dat in judecata pentru o pensie de intretinere,pensie care oricum o primea,iar in schimb eu am cerut program de vizita cu incredintarea minorului, acesta fiindu-mi aprobat.De-atunci au trecut 3 ani..
NU exista o incredintare a copilului catre unul dintre parinti...
Ma pot lega de acest lucru?