avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa prima inmatriculare/poluare pentru persoana ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa prima inmatriculare/poluare pentru persoana insotitor persoana cu handicap locomotor

Buna ziua!
Va scriu in numele unei rude apropiate care in urma cu 3 ani a suferit un accident in urma caruia nu-si poate folosi in totalitate ambele picioare; Persoana care are caracter de insotitor al acestei persoane cu handicap, poate inmatricula un autoturism (fara adaptari pt. persoane cu handicap locomotor) fara plata taxelor ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mirceanm , utilizator 15:20, 19 Aprilie 2010
Nu, sunt in aceeasi situatie, adica am incercat o astfel de inmatriculare ca insotitor al unei persoane cu handicap, si nu e posibil.
Se poate inmatricula fara taxa doar un autoturism adaptat handicapului, in proprietatea persoanei cu handicap si daca aceasta poseda permis de conducere (fapt confirmat de catre Biroul de Metodologie al Administratiei Judetene a Finantelor Publice).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa mediu persoana cu dizabilitati Amin13 Amin13 Buna ziua, In urma cu putin timp, am achizitionat un autoturism importat din Austria si as dori cat se poate de mult sa il inmatriculez in Romania. Problema ... (vezi toată discuția)
Taxa auto redusa pentru persoana cu handicap? ejneb00n ejneb00n Buna seara si la multi ani. Detin un automobil inscris in Italia, euro 2 si mi se pare o crima taxa auto pentru inscriere aici la noi din moment ce masina am ... (vezi toată discuția)
Adaptare masina persoana cu handicap - taxa ? anitsirc anitsirc Buna ziua! Fratele meu este persoana cu handicap grav(accentuat). Mama este insotitor al fratelui. Pe numele fratelui (persoana cu handicap psihic) este ... (vezi toată discuția)