avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... bransament apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

bransament apa

Am un apartament la casa cu 11 familii in curte,si as vrea sa-mi fac un bransament separat de apa impreuna cu vecinul meu de la parter.Cum se spune mai corect vreau bransament in brasament,lucru care l-au facut si alti vecini.Dar ajungand la compania de apa mi-a spus ca nu se poate.As vrea sa stiu care ar fi caile de urmat atata timp cat alti au putut face acest lucru.Cui ar trebui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:50, 6 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Nu cereti "bransament in bransament", ci bransament separat. Asta inseamna niste costuri suplimentare.
In momentul actual aveti o teava care incepe cu un contor de bransament de la care se ramifica pentru fiecare apartament in parte. Furnizorul de apa va factureaza consumul tuturor locatarilor pe baza indecsilor acelui contor de bransament si apoi Dv. vi-l impartiti acolo, pe plan local intre Dv., locatarii acelui imobil.
Aveti doua solutii:
1. sa va montati apometru pe teava care va intra in casa. Aceasta lucrare o faceti cu un instalator, dar inainte de asta va trebui sa va intelegeti cu vecinii Dv. sa va ia in considerare consumul de la apometru atunci cand se face impartirea cheltuielii cu apa;
2. sa va debransati de la sistemul comun si sa va trageti apa din conducta de apa, inainte de contorul comun de bransament actual. Pe acest nou traseu al apei vi se poate monta de catre furnizor un contor de bransament si vi se va emite factura separata. Aceasta lucrare este facuta de furnizor si costa destul de mult.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Contorizare separata apa parter LucianMarian84 LucianMarian84 Buna ziua , stau intr-un bloc cu 4 etaje , o singura scara la parter. Din 10 Familii multe nu vor sa se contorizeze separat la apa (le vin zilnic copii , ... (vezi toată discuția)
Suma contoare apartamente mai mare decat indexul furnizorului ClaudiuNemes ClaudiuNemes Buna seara, Locuiesc intr-un bloc in care suma contoarelor din toate apartamentele (apa calda si apa rece) este mai mare decat valorile inregistrate de ... (vezi toată discuția)