Nu vreau decat cateva sfaturi juridice si de viata, in ceea ce am sa relatez imediat:
Am o nepoata,in varsta de 14 ani, care a intretinut raporturi sexuale cu un individ(major)... dupa cum spunea ea, fara sa fie constransa in vreun fel,sau cu vreo promisiune din partea acestuia.
Acum , parintii ei, dupa ce au aflat despre acest lucru, au facut plangere la politie in sensul de a-l acuza pe respectivul pentru "corupere de minori". Totodata, vreau sa spun ca minora e o fire rebela(extrem) care se impotriveste intotdeauna sfaturilor altora, iar parintii ei nu au un control asupra ei, din vina lor, cred eu, pentr u ca nu stiu si nu au stiut sa aiba o conduita normala in familie(aici e mult de povestit).
As vrea sa stiu si parerile voastre cu privire la acest caz, fie ele sfaturi de viata sau indicatii juridice.
Multumesc!
Actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex care nu a împlinit vârsta de 15 ani se pedepseste cu închisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.
Dupa pararea mea este vorba de o infractiune. Desi articolul susnumit are mai multe alineate, care trateaza formele agravate, primul alineat nu lasa nici un dubiu, ca s-a comis infractiunea respectiva.
Atitudinea parintii minorei nu are nici o relevanta.
In masura in care plangerea penala depusa este si dovedita cu acte,martori,alte probatorii admise de lege,cel pe care il invinuiti poate suporta consecintele care v-au fost explicate,in conf.cu disp.art.198 c.pen.
Daca parintii nu au autoritate in fata minorei si au intreprins si acest demers,aceasta se va simti "tradata" si nesustinuta si este posibil ca viitoarele ei acte sau manifestari sa fie necontrolate,dar si cu repercusiuni.
Consider ca in familie ar fi bine sa se gaseasca o persoana care are mai multa autoritate si care ar trebui sa discute cu aceasta,cu tact,cu rabdare pentru a-i explica consecintele faptelor ei,dar mai ales pentru a-i arata ce ii rezerva viitorul,mai ales dupa un eventual esec al relatiei.
Trebuie sa i se explice ce ii ofera viata,dar si ce poate face pentru a inlatura efectele ,poate nedorite,ale acestei povesti de iubire,dar si modalitatea de a trece cat mai repede peste acestea si de a deveni ceva in limita posibilitatilor sale intelectuale.
Daca persoana nu a implinit varsta de 14 ani cel in cauza va raspunde pentru act sexual cu un minor potrivit art.198 cod penal.Parintii au facut plangere la politie.Actiunea penala se pune in miscare din oficiu nu mai are apoi nici un fel de importanta daca partile se impaca sau isi retrage plangerea formulata.
In cazul de fata nu poate fi vorba de coruptie sexuala deoarece a avut loc un act sau raport sexual propriu-zis.Nu are relevanta in nici un fel daca fata de 14 ani a fost de acord sau nu.De regula invinuitul va fi trimis in judecata.Nu e obligatoriu sa fie condamnat cu executare.Dar asta depinde.Cred totusi ca in cazul de fata a savarsit infractiunea de act sexual cu un minor in forma continuata.
Vrea sa plece de acasa
amy02
Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
Sex cu o minora
Mari20
am avut o prietena minora si am facut sex cu ea... dar nu am obligato.. a fost d buna voie..si pe urma d fiecare data s-a intamplat cu acordula ei.. nu am ... (vezi toată discuția)