avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plata unei amenzi in 48 de ore
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plata unei amenzi in 48 de ore

Buna ziua.
Am o nelamurire referitor la plata in 48 de ore a jumatate din minimul unei amenzi.
In conformitate cu prevederile art. 28, alin. 1 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor "contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ".
Contravenientul nu achita amenda si face, in termenul legal, plangere impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei. Are loc un proces care se finalizeaza cu o hotarare judecatoreasca in care se respinge plangerea. Definitiva si irevocabila (contravenientul nu face recurs).
Intrebare: dupa data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti contravenientul mai are posibilitatea achitarii in 48 de ore a jumatate din minimul amenzii? (ex: 48 de ore de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters112978 , utilizator 10:49, 6 Aprilie 2010
nu, contravenientul urmeaza sa achite intreaga suma prevazuta in procesul verbal de contraventie
din pacate nu , chiar dvs ati spus care sunt conditiile cand se poate achita in 48 h

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - plata amenda 2 zile lucratoare nonearfear nonearfear Buna ziua, Sambata, 10 august mi-a fost retinut permisul pe motiv de viteza neregulamentara. In dimineata aceasta am depus o plangere contraventionala ... (vezi toată discuția)
Plata amenda in 48 ore de la primirea comunicarii hotararii judecatoresti verax4me verax4me Am avut o amenda ( pt. viteza si lumini neaprinse) in valoare de 406 ron, deci 203 Ron in 48 ore. Am decis sa fac o contestatie la judecatorie , contestatie ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)