avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - plata amenda 2 zile ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - plata amenda 2 zile lucratoare

Buna ziua,

Sambata, 10 august mi-a fost retinut permisul pe motiv de viteza neregulamentara. In dimineata aceasta am depus o plangere contraventionala impotriva procesului verbal.
Va rog sa imi spuneti, in cazul unei hotarari judecatoresti nefavorabile, termenul de 48 de ore pentru posibilitatea achitarii a jumatate din amenda mai este valabil si curge din momentul ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti, sau acest termen de 48 ore se calculeaza doar de la data primirii procesului verbal (chiar daca a fost depusa o plangere contraventionala).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 21:46, 12 August 2013
Termenul de 48 h este valabil de la data luarii la cunostinta despre procesul verbal de contraventie respectiv, de la data inmanarii acestuia de catre agentul de politie.
Va rog mult sa imi dati cadrul legal privind acest aspect.
Ordonanta nr. 2/2001 (actualizata), privind regimul juridic al contraventiilor, art/28:

"Art. 28. - (1) Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal. In actul normativ de stabilire a contraventiilor aceasta posibilitate trebuie mentionata in mod expres. Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare, iar termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala sau cand serviciul este suspendat se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare."

Nu exista specific in legislatie o raportare la situatia in care se depune plangere contraventionala?
Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez sa fac o contestatie unui proces verbal de la i.t.m simion nicoleta simion nicoleta am primt o instintare de plata de la I.T.M.de 3000 lei dar nu ami da dreptul sa o platesc la jumatate in 48 de ore .pot face ... (vezi toată discuția)
Plata jumatate suma din amenda RaduGCimpian RaduGCimpian Salutare. La o amenda de tulburarea linistii publice, in rubrica \'contravenientul poate plati jumatate din valoarea amenzii in 48h\',(ceva de genul), sunt ... (vezi toată discuția)
Daca pierd un proces mai pot sa platesc jumatate din amenda sau nu? marshall_balance marshall_balance Am luat amenda 500 RON (sau 250 in 48 ore) pt aruncarea unei tigari pe jos, am facut contestatie. Azi am fost la tribunal sa ma uit in condica de ieri (cand ... (vezi toată discuția)