avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice REFUZ SEMNARE CONTRACT
Discuție deschisă în Achiziţii publice

REFUZ SEMNARE CONTRACT

Am initiat procedura de cerere de oferta pentru produse impartite in 3 loturi, au participat 8 ofertanti. pentru lotul 1 a castigat un ofertant iar pentru lotul 2 si 3 un alt ofertant.
Ofertantul care a castigat lotul nr 1 refuza sa semneze contractul, deoarece contractul nu este acelasi cu cel din documentatia de atribuire.
In documentatia de atribuire era doar un model de contract de furnizare produse care chiar asa se numea "model de contract"
Clauzele din contractul care urma sa se incheie se regaseau in documentatia de atribuire.
Nu stiu cum sa procedez mai departe. Trebuie sa anulez procedura sau pot incheia contractul cu urmatorul clasat?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 19:15, 20 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Daca refuza incheierea contractului pierde garantia de participare art. 87 hg 925. Puteti incheia cu urmatorul clasat doar daca ofertantul castigator se afla in imposbilitatea de a incheia contractul datorita unei situatii de forta majora sau a unui caz fortuit. Cum in aceasta speta nu se observa niciun caz de fortuit sau de forta majoara, in opinia mea procedura trebuie anulata si garantia de participare retinuta. In niciun caz nu pot fi schimbate clauzele contractuale obligatorii stabilite prin formularul de contract.
Clauzele contractuale care sunt obligatorii trebui sa rezulte din documentatia de atribuire.
Oricum se semneaza contractul acesta nu trebuie sa aibe conditii care sa fie sub cele la care sa obligat ofertantul prin oferta depusa si acceptata ( art.204 din OUG 34)
Nu uitati sa solicitati ofertantului un raspuns scris din care sa rezulte ca refuza semnarea contractului, si abia apoi sa anulati procedura sau sa incheiati, dupa caz, cu urmatorul ofertant. Daca refuza un raspuns scris, impreuna cu adresele prin care l-ati chemat la semnare atasate, incheiati procesul verbal prin care luati decizia de mai sus.
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
vlad nicolae, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Contract atribuit unei firme in faliment ank2112 ank2112 Poate fi atribuit un contract unei firme aflate in faliment?...firma respectiva nefiind in faliment la data licitatiei. Anuntul de atribuire la cat timp dupa ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice Monici Monici Buna ziua, Se poate sa imi spuneti si mie, in domeniul achizitiilor publice, ce inseamna termenul de imposibilitate fortuita? O zi frumoasa! Monici (vezi toată discuția)
Reziliere contract achizitie publica lucrari huminiuc huminiuc As dori stiu daca am semnat deja un contract de achizitie publica de lucrari si renunt la acesta la o zi dupa semnarea acestuia,se anuleaza sau nu licitatia (vezi toată discuția)