avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere contract achizitie publica lucrari
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere contract achizitie publica lucrari

As dori stiu daca am semnat deja un contract de achizitie publica de lucrari si renunt la acesta la o zi dupa semnarea acestuia,se anuleaza sau nu licitatia
Cel mai recent răspuns: ContSters45263 , utilizator 11:42, 17 Iunie 2008
Nu se anuleaza licitatia.
Inteleg ca dvs reprezentati ofertantul castigator.
In cazul in care refuzati executarea contractului autoritatea contractanta are dreptul de a emite pretentii asupra garantiei de buna executie daca aceasta a fost constituita, in limita prejudiciului creat. De asemenea, autoritatea contractanta poate solicita plata de daune-interese pentru neexecutarea culpabila a obligatiilor contractuale.
Conform ART. 204 din OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii:
"(1) Autoritatea contractantă are obligaţia de a încheia contractul de achiziţie publică cu ofertantul a cărui ofertă a fost stabilită ca fiind câştigătoare, pe baza propunerilor tehnice şi financiare cuprinse în respectiva ofertă.
(1^1) În cazul în care autoritatea contractantă nu poate încheia contractul cu ofertantul a cărui ofertă a fost stabilită ca fiind câştigătoare, datorită faptului că ofertantul în cauză se află într-o situaţie de forţă majoră, atunci aceasta are dreptul:
a) fie să declare câştigătoare oferta clasată pe locul doi;
b) fie să anuleze aplicarea procedurii pentru atribuirea contractului de achiziţie publică."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar minim de oferte adinutza.2008 adinutza.2008 La o licitatie avand criteriul de atribuire : oferta cea mai avantajoasa d.p.v.d economic, (publicata in SEAP) poate fi tinuta, dat fiind faptul ca a fost ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract caty33 caty33 Am initiat procedura de cerere de oferta pentru produse impartite in 3 loturi, au participat 8 ofertanti. pentru lotul 1 a castigat un ofertant iar pentru ... (vezi toată discuția)
Contract atribuit unei firme in faliment ank2112 ank2112 Poate fi atribuit un contract unei firme aflate in faliment?...firma respectiva nefiind in faliment la data licitatiei. Anuntul de atribuire la cat timp dupa ... (vezi toată discuția)