avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice numar minim de oferte
Discuție deschisă în Achiziţii publice

numar minim de oferte

La o licitatie avand criteriul de atribuire : oferta cea mai avantajoasa d.p.v.d economic, (publicata in SEAP) poate fi tinuta, dat fiind faptul ca a fost depusa o singura oferta? Are loc licitatia cu un singur operator participant?
Cel mai recent răspuns: Duica Radu , utilizator 13:36, 27 August 2009
Da, are loc licitatia.
Daca este on -line da, dar daca este cu depunere de documente si procedura de atribuire este cerere de oferte, conform legii trebuie sa se depuna cel putin 2 oferte conforme, daca nu, se anuleaza licitatia.
In conformitate cu art.126 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.337/2006, pana la data de 31 decembrie 2006 autoritatea contractanta are dreptul de a nu publica invitatia de participare in SEAP, cu conditia sa o transmita catre cel putin 3 operatori economici.
Conform art.130 alin.(1) din O.U.G. nr.34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul prevazut la art.126 alin.(1), autoritatea contractanta are obligatia de a anula procedura de cerere de oferte daca, in urma transmiterii invitatiei de participare, nu au fost depuse cel putin doua oferte corespunzatoare.
Potrivit art.125 alin.(1) din O.U.G. nr.34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cererea de oferte se initiaza prin publicarea in SEAP a unei invitatii de participare la procedura de atribuire.
Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, data dupa care este obligatorie publicarea invitatiilor in SEAP, in cazul aplicarii procedurii de cerere de oferte, O.U.G. nr.34/2006 nu prevede un numar minim de oferte admisibile depuse, ca fiind strict necesar in vederea atribuirii contractului.
Conform prevederilor art.204 din O.U.G. nr.34/2006, autoritatea contractanta are obligatia de a incheia contractul de achizitie publica cu ofertantul a carui oferta a fost stabilita castigatoare pe baza propunerii tehnice si financiare cuprinse in respectiva oferta.
Situatia in care se primeste doar o singura oferta, in cadrul procedurii de cerere de oferte, nu se incadreaza in nici una din cele prevazute la art.209 din O.U.G. nr.34/2006, referitoare la anularea procedurii.
Avand in vedere cele mentionate anterior, consideram ca, in cazul primirii unei singure oferte admisibile, conform prevederilor art.37 din H.G. nr.925/2006, in cadrul procedurii de cerere de oferte, autoritatea contractanta are dreptul de a atribui contractul de achizitie publica.
Daca oferta primita din partea operatorului economic se incadreaza in fondurile de care dispuneti si raspunde cerintelor dumneavoastra,da se poate acorda contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de ofertã online ContSters54646 ContSters54646 Buna ziua, De curand am initiat o cerere de oferta online, prin publicarea unui anunt de participare. Seap-ul a transmis invitatiile in mod automat. As vrea ... (vezi toată discuția)
Solutie in cazul in care nu am publicat pe seap ? Dani803 Dani803 Buna ziua, Ce mai pot face in cazul in care nu am publicat pe SEAP un anunt iar licitatia(cerere de oferta) s-a incheiat. Multumesc (vezi toată discuția)
Lcitatie electronica monicastafie monicastafie buna ziua, am si eu o intrebare. Care este articolul ( si din ce lege referitoare la licitatie publica ) care spune clar ca in cazul licitatiei publice ... (vezi toată discuția)