avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata concediu medical

buna ziua as vrea si eu sa stiu care ar fi motivele pentru care un angajator nu plateste concediu medical in conditiile in care acesta l-am dus la timp
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:17, 6 Aprilie 2010
OUG nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate
Citat:
3) Plata indemnizaţiilor se face lunar de către:
a) angajator, cel mai tarziu odată cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivă, pentru asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (1) lit. A şi B;
b) instituţia care administrează bugetul asigurărilor pentru şomaj, pană la data de 10 a lunii următoare celei pentru care s-a acordat concediul medical;
c) casa de asigurări de sănătate, pană la data de 10 a lunii următoare celei pentru care s-a acordat concediul medical, pentru asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (2) şi pentru persoanele prevăzute la art. 23 alin. (2) şi la art. 32.



.
1. OUG 158/2005 mai spune:
Art. 47. - Constituie contravenţii următoarele fapte săvârşite prin încălcarea obligaţiilor prevăzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronată a indemnizaţiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48. - Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei (RON) la 2.500 lei (RON).
Art. 49. - Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

2. Sesizati Casa de Sanatate pentru a face un control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul platii cm RocsanaP RocsanaP Buna ziua, va rog frumos daca ma puteti ajuta si pe mine, eu sunt in CM de o luna pentru risc de sarcina, cand am fost sa imi iau salariul mi-au spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza plata concediilor medicale elena balan elena balan in anul 2011 am revenit la munca dupa ce am stat in concediu de ingrijire copil, dupa 2 luni am ramas insarcinata din nou si am intrat in concediu de risc de ... (vezi toată discuția)
Neplata concediului medical beldie beldie Cum se face plata certificatului medica, lunar de angajator sau dupa recuperarea sumelor de la Casa Nationala de Sanatate? Am un caz in familie, accidentul s-a ... (vezi toată discuția)