avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... mi s-a suspendat permisul auto pentru 0.24 alcool in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

mi s-a suspendat permisul auto pentru 0.24 alcool in aer expirat

Buna, mi s-a retinut permisul auto pentru alcool in aerul expirat, mi-a iesit 0.24, pe data de 21 03 si as dori sa stiu daca e obligatoriu sa dau testul ala de verificare al cunostintelor sau daca mi-l vor da si fara sa dau testul ala.as dori sa mai stiu daca imi pot reduce perioada de suspendare si daca da cu cat. mentionez ca azi am primit o scrisoare de la politia de pe judetul caruia mi s-a retinut in care ma instiinteaza ca perioada e de 90 de zile. ma poate ajuta cineva cu niste informatii va rog?:">
Cel mai recent răspuns: raluca572 , utilizator 20:25, 17 Octombrie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru a nu vi se prelungi perioada de suspendare cu inca 30 de zile,este recomandabil sa luati testul de verificare a cunostintelor teoretice.
Buna seara !

Am urmatoarea situatie : mi s-a suspendat permisul auto pentru consum de alcool - 0.19 alcool in aerul expirat , fara drept de circulatie, pe o durata de 90 zile.

* am 3 intrebari la care va rog frumos sa imi raspundeti punctual , daca se poate :

1. In cazul in care indeplinesc conditiile de mai sus, mai pot lua in considerare aceasta varianta de reducere la 30 zile a perioadei de suspendare ? Adica daca exista aceasta varianta in cazul suspendarii permisului pentru alcool . Mentionez ca nu a avut loc nici un fel de accident.

2. In acesta vara am mai avut permisul luat pe o perioada de 30 de zile pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni, insa am actionat decizia in instanta. Cazul inca nu este solutionat, urmand ca procesul sa aibe loc in data de 11.01.2011 . Intre timp mi-am ridicat permisul auto pana la rezultatul judecatei.
Intrebarea mea este acceasi : mai pot lua in considerare varianta de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ?

3. Am citit pe internet faptul ca , la reexaminare, in cazul unui rezultat negativ, perioada de suspendare a permisului se prelungeste cu 30 de zile . Este adevarat acest lucru ?
Sau de cate ori pot sustine examenul de reexaminare pana cand sa se aplice aceasta prelungire a pedepsei .

In asteptarea raspunsului dumneavoastra, va doresc un sfarsit de saptamana minunat !

Raluca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 106 din oug195/2002 florinelgaman florinelgaman am permisul suspendat ptr alcool 0.19 in aerul expirat ptr 90 zile fara accident fara nici o alta implicare .ESTEobligatorie testarea 13 din 15 sau pot ... (vezi toată discuția)
Proces reținere permis auto. DanSoisun DanSoisun Va salut cu respect, In sept. 2019 mi s-a reținut permisul pe o perioadă de 90 de zile pt conducere sub influența alcoolului (0.19 mg/l alcool pur în ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului pt 90 de zile dorycayo dorycayo mia fost retinut permisul pt 90 de zile pentru 0.24mg alcool in aerul expirat si depasirea vitezei cu peste 51 km.ma poate ajuta si pe mine cineva cu un ... (vezi toată discuția)