Va salut cu respect,
In sept. 2019 mi s-a reținut permisul pe o perioadă de 90 de zile pt conducere sub influența alcoolului (0.19 mg/l alcool pur în aerul expirat). Am respectat termenul, dar la încheierea celor 90 de zile nu am fost să-mi ridic permisul, iar după 15 zile de la încheierea perioadei de suspendare, am circulat cu mașina, neavând permis asupra mea. Am fost oprit la un control de rutină, iar la verificare s-a constatat că permisul meu e in continuare suspendat pt încă 30 de zile, cauza fiind neclară. Pt aceasta mi s-a întocmit dosar penal pt conducere cu permisul suspendat.
Menționez că nu am avut cunoștință de perioada suplimentară de suspendare de încă 30 de zile, care probabil se datorează unor contravenții anterioare. In procesul verbal întocmit când mi s-a reținut permisul este specificată doar perioada de 90 de zile. Nimic altceva.
Mi s-a spus de către agentul care a întocmit procesul, că voi fi chemat la audieri. Au trecut mai bine de două luni și nu am fost chemat.
Ce trebuie sa fac, și care ar fi consecințele finale în ce privește permisul și soluționarea cazului?
Nu v-ati prezentat sa sustineti examenul pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, din acest motiv vi s-a prelungit suspendarea cu inca 30 de zile.
Cititi art. 106 din OUG 195/2002.
Cat dureaza cercetarile veti avea dreptul de conducere suspendat.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anumeaza.
Angajati-va avocat si stabiliti impreuna strategia apararii.