avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Perioada de suspendare a permisului prelungita, ce se ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Perioada de suspendare a permisului prelungita, ce se poate face?

Am avut permisul suspendat pe o perioada de 60 de zile din cauza neacordarii de prioritate.Cand am fost sa imi ridic permisul mi s-a spus ca mi sau mai dat inca 30 de zile suspedare din cauza ca nu am dat o reexaminare.Eu insa nu am fost informat de asa ceva,persoana care mi'a luat permisul mi'a spus doar sa ma duc sa il ridic nu am fost informat in legatura cu aceasta examinare.Ce se poate face? Trebuie sa astept sa treaca cele 30 de zile sau se poate rezolva altcumva?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:48, 22 Iunie 2012
cbadriann a scris:

Ce se poate face? Trebuie sa astept sa treaca cele 30 de zile sau se poate rezolva altcumva?


permisul de conducere v-a fost suspendat ptr o perioada de 60 de zile in conditiile in care neacordarea de prioritate s-a soldat cu avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale. in caz contrar nu erati obligat sa sustineti testul respectiv.
trebuie sa sustineti testul pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie (13/15) in conditiile art. 106 OUG195.
daca nu promovati testul sau nu va prezentati ptr sustinerea acestuia in perioada de suspendare, perioada de suspendare se prelungeste cu 30 de zile.
agentul constatator nu avea obligatia sa va instiinteze ca trebuie sa sustineti testul 13/15 presupunandu-se ca cunoasteti prevederile codului rutier.
nu se poate rezolva "altcumva".

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b, sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis danut86 danut86 buna,mia fost suspendat permisul pentru 60 de zile pt o tamponare,,au trecut de atunci 3 luni jumate,de unde pot sami ridic permisul si daca trebuie sa dau ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis alistan alistan Buna ziua, la 1 ian 2015 mi-a fost suspendat permisul de conducere pt neacordare de prioritate a unui vehicul, Mi-a fost retinut pt 2 luni. In data de 2 ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 120 zile accident cu vatamare adirotsilvi adirotsilvi buna ziua, of, mi-a fost suspendat permisul pt accident cu vatamare fara spitalizare, nimic grav, neacordare de prioritate; mi s-a spus initial ca il primesc ... (vezi toată discuția)