avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis 120 zile accident cu vatamare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis 120 zile accident cu vatamare


buna ziua, of, mi-a fost suspendat permisul pt accident cu vatamare fara spitalizare, nimic grav, neacordare de prioritate; mi s-a spus initial ca il primesc dupa 3luni fara testare; acum mi se spune ca-l primesc dupa 4 luni fara testare sau dupa 3 luni cu testare; cum e legea, ce sa fac??? astept raspuns comcpetent, am intrebat cum se poate sa mi se spuna lucruri diferite.... asta e... no coment:((
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:19, 24 Iulie 2015
OUG195
Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renunţarea la urmărirea penală sau instanţa a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei ori amânarea aplicării pedepsei;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Cred ca acum intelegeti!
Trebuie sa sustineti testul 13/15 conform art. 106 alin. (1) lit. b) iar in cazul in care nu promovati testul in perioada de suspendare sau nu va prezentati perioada de suspendare se prelungeste cu 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului de conducere pt 30 zile TeoTea TeoTea Buna ziua! Mi s-a suspendat permisul pt 30 zile pt neacordare de prioritate la trecerea de pietoni, va rog sa imi spuneti daca trebuie sa dau si testul pt ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 zile viorelmusa viorelmusa Am permisul suspendat pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua. Trebuie sa sustin testul de cunoastere a regulilor de circulatie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Redobandire permis Bianca163 Bianca163 Buna ziua. In urma unui accident rutier mi s-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, care ulterior a fost clasat. De asemenea, dreptul de a ... (vezi toată discuția)